Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen SC Heerenveen (blauw-wit) en het Deense Aarhus tijdens de Esad Osmanovski Memorial Cup van 2018. © Peter Nicolai

Esad Osmanovski Memorial Cup strikt Boca Juniors en Galatasaray

BRESKENS - De organisatie van de Esad Osmanovski Memorial Cup heeft voor de dertiende editie de Argentijnse topclub Boca Juniors gestrikt. Het jeugdtoernooi, vernoemd naar de in 2004 overleden voetballer Esad Osmanovski uit Breskens, is sterk internationaal getint.

Behalve de club uit Buenos Aires - die sterren als Diego Maradona en Carlos Tevez heeft voortgebracht - komen ook jeugdteams van het Turkse Galatasaray, het Spaanse Espanyol en voormalig Champions League-winnaar Nottingham Forest uit Engeland naar Breskens. ,,Ik ben trots’’, sprak Johnny van den Berg namens de organisatie.

De vier ploegen zijn voor de eerste keer in Breskens. Sparta en NAC zorgen voor de Nederlandse inbreng. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door Club Brugge en Royal Antwerp FC, ook een debutant. Op 13 april is de loting. Het toernooi wordt gehouden op 25 en 26 mei.

,,Dat zijn de data van de laatste competitiedagen in het amateurvoetbal. Breskens speelt die zondag thuis tegen Meto. We hebben geprobeerd de thuiswedstrijd om te zetten in een uitwedstrijd, maar dat wilde Meto niet. We hopen dat ze instemmen om zondagmiddag na afloop van het toernooi te spelen. Zaterdagavond is ook nog een optie’’, meende Van den Berg.

Opgehaald en teruggebracht

Volgens de organisator, die samen met Fred van Hasselt aan de wieg stond van de Esad Osmanovski Memorial Cup, worden alle ploegen ondergebracht in hotels in Breskens, Aardenburg, Sluis en Schoondijke. ,,De ploegen worden opgehaald en teruggebracht met een bus. Nottingham Forest komt met eigen vervoer. Boca Juniors, Galatasaray en Espanyol worden opgehaald van de vliegvelden Schiphol en Zaventem.’’

Er staat voor het toernooi in Breskens een goede organisatie, met veel vrijwilligers. ,,Het financiële plaatje is gelukkig rond dankzij hoofdsponsor Vishandel Mike de Houck en de overige sponsors.’' Bovendien krijgt Breskens bezoek van FC De Rebellen (met oud-profvoetballers). Zij spelen voorafgaand aan de loting een wedstrijd tegen het personeel van supermarkt Jumbo, hoofdsponsor van voetbalvereniging Breskens.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement