Volledig scherm
Erwin Franse (links) nam de halve productie van Hoek voor zijn rekening. © Rene Nijhuis/Orange Pictures

Erwin Franse neemt Hoek bij de hand in Oss

OSS – In de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen ging het zaterdagavond bij Hoek soms met horten en stoten. De ploeg had in fases moeite om het spel te maken, tegen de inzakkende zondag-eersteklasser SV TOP. Toch was het kwaliteitsverschil in de tweede helft wel duidelijk en dat drukte Hoek ook uit in de score: 2-6.

Man van de wedstrijd was Erwin Franse, de van Goes overgekomen rechtsbuiten die er drie maakte. Voor rust kwam Franse nog weinig in het spel voor, ook omdat er weinig ruimte was op de helft van de Brabantse opponent. Hoek drong aan, kreeg in het eerste kwartier drie goede mogelijkheden maar scoorde pas na 29 minuten. Daarbij kreeg het ook nog hulp van de thuisploeg, want een kopbal van Reguillo Vandepitte werd door een verdediger van SV TOP ongelukkig over de doellijn gewerkt (0-1).

De thuisploeg deelde wat speldenprikjes uit, kreeg één grote kans en mocht op slag van rust ineens aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Hoek had balbezit, maar scheidsrechter Cairo kende een vrije trap toe aan TOP vanwege commentaar op de leiding door Gert-Jan van Leiden. Jonathan Constansia liep uit bij die vrije trap en zag de bal vol op zijn arm belanden. Strafschop oordeelde Cairo, waarna Stijn van den Broek na 42 minuten de ruststand op 1-1 bepaalde.

In de tweede helft stapte Franse in de schijnwerpers. Hij kreeg de bal rond de middenlijn in bezit, snelde richting het strafschopgebied en schoot de bal fraai in de verste hoek (1-2). Kort daarna combineerde Constansia met Rik Impens en volleerde de bal met links in de kruising (1-3). Over en sluiten leek het, zeker nadat Francis Kabwe Manengela er 1-4 van leek te maken. Op de doellijn gaf Ruben de Jager nog het laatste tikje, terwijl hij volgens de assistent-scheidsrechter in buitenspelpositie stond. De Jager snapte er niets van, want de bal was de lijn volgens hem al gepasseerd.

TOP kwam daarna toch nog terug in de wedstrijd, opnieuw uit een strafschop van Van den Broek (2-3). Maar twee minuten later sloeg Franse weer toe, deze keer met een droge knal door de benen van de doelman, waarmee de marge weer op twee werd gebracht (2-4). Via De Jager (op aangeven van Impens) en opnieuw Franse kwam een 2-6-eindstand op het scorebord. Na Goes (2-3 bij Huizen) en Kloetinge, dat met 1-0 te sterk was voor FC Lienden, plaatste ook de derde Zeeuwse club zich daarmee voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker.

Hoek deed daarmee wat van de ploeg verwacht mocht worden. Nu is het wachten op een nieuwe hoofdtrainer. Trond Sollied is nog altijd de belangrijkste kandidaat, de club dacht er vrijdag wel uit te zijn met de ervaren Noor, maar ook zaterdag in Oss was er nog geen witte rook. Wordt vervolgd.

SV TOP-Hoek 2-6 (1-1). 29. Mitch Pennings 0-1 (eigen doelpunt), 42. Stijn van den Broek 1-1 (strafschop), 49. Erwin Franse 1-2, 56. Jonathan Constansia 1-3, 66. Stijn van den Broek 2-3 (strafschop), 68. Erwin Franse 2-4, 77. Ruben de Jager 2-5, 81. Erwin Franse 2-6. Scheidsrechter: L.P.S. Cairo (Den Bosch). Gele kaart: Gijs Appeldoorn (SV TOP). Aantal toeschouwers: 125.

Hoek: Nicholas Skverer; Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Alexander Embrechts, Karim Bannani; Jonathan Constansia (74. Steven Smulder), Reguillo Vandepitte (81. Sven Mbikulu), Rik Impens; Erwin Franse, Ruben de Jager en Francis Kabwe Manengela (81. Abdoe Abdenbi).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement