Volledig scherm
Een beeld uit de lichtwedstrijd van Nieuwdorp (groen) tegen het Borsels elftal. © Johan Van Der Heijden

Elf doelpunten en twee hattricks in lichtwedstrijd van Nieuwdorp

NIEUWDORP - Het treffen tussen Nieuwdorp en het Borsels elftal, omgedoopt tot de lichtwedstrijd, leverde gisteravond veel doelpunten op. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind tijdens het lichtfeest: 6-5.

Zaterdag-tweedeklasser Nieuwdorp en het Borsels elftal troffen elkaar in het kader van de officiële ingebruikname van de nieuwe verlichting rond het veld van Nieuwdorp. Het betreft acht lichtmasten met 32 lichtbakken van ruim 300 watt. ,,Goed voor een categorie A-verlichting, door de KNVB goedgekeurd voor wedstrijden tot en met de hoofdklasse’’, pronkt de club.

Voor de gelegenheid was een regioteam op de been gebracht van negentien spelers, het merendeel afkomstig van de clubs uit de gemeente. Als bonus deden ook Zeelandia Middelburg-doelman Matthew Lentink (woonachtig in Nieuwdorp) en de Goes-spelers Erwin Franse en Tim de Winter (afkomstig uit Kwadendamme) mee.

Het gezelschap kon het lichtfeest van Nieuwdorp niet verpesten, al leek het daar bij het ingaan van de rust wel op. Nadat de thuisclub via Martijn de Goffau en Cahit Arslanlar op een 2-0-voorsprong was gekomen, knokte het Borsels elftal zich terug. Twee treffers van Franse en een knal in de bovenhoek van Corné de Jonge bepaalden de ruststand op 2-3.

Na de pauze liep het regioteam verder uit dankzij een eigen doelpunt va Nieuwdorp-verdediger David Tolhoek. De Goffau en Arslanlar schoten hem echter te hulp. Zij maakten beiden hun tweede goal van de avond en trokken de stand weer gelijk. Martijn Simonse bracht het Borsels elftal daarna nog één keer op voorsprong. Het bleek niet genoeg voor de overwinning. De Goffau (5-5) en Arslanlar (6-5) maakten het (licht)feest én hun hattrick namelijk compleet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement