Volledig scherm
Youssef el Badey. © Maarten Sprangh

‘El Professore’ nieuwe coach van Groene Ster Vlissingen

VLISSINGEN - Youssef El Badey wordt de nieuwe trainer van zaalvoetbalvereniging Groene Ster Vlissingen. De 34-jarige inwoner van Tilburg, die als bijnaam ‘El Professore’ heeft, is de opvolger van Samir Yaaqobi. De Rotterdammer was de afgelopen twee seizoenen de coach van Groene Ster. El Badey komt over van Futsal Apeldoorn, waar hij de afgelopen drie seizoenen de scepter zwaaide.

Met Futsal Apeldoorn bereikte hij afgelopen seizoen de play-offs én de halve finale van de KNVB beker. Daarin moest hij met zijn ploeg buigen voor Groene Ster. De Vlissingers verloren de eindstrijd in Rotterdam vervolgens van FC Eindhoven. Azdine Boufrahi, die ook al assistent was van Yaaqobi, is dat komend seizoen ook van El Badey.

De nieuwe coach van Groene Ster kwam in het verleden ook uit voor het Nederlands team en speelde in België voor Lommel en Malle. El Badey was eerder trainer van onder meer ZVV Eindhoven, het Belgische Eurosport Bocholt en KNVB districtteams. In de verkiezing ‘Trainer van het Jaar’ eindigde hij onlangs op de tweede plaats. De prijs ging naar Anand Jagdewsing van FC Marlene.

Dat Youssef El Badey zelf ook aardig uit de voeten kon in de zaal, is in onderstaand filmpje te zien:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement