Volledig scherm
Rick van Drongelen in actie namens Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. © REUTERS

EK stapje verder weg voor Van Drongelen na eerste duel Britse dubbel

NORWICH - Rick van Drongelen heeft donderdag met Jong Oranje een punt overgehouden aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. Op bezoek bij de koploper van poule 4 eindigde het eerste duel van de Britse dubbel in 0-0.

De uit Axel afkomstige Van Drongelen kreeg van de nieuwe bondscoach Erwin van de Looi een basisplaats en bleef de volle negentig minuten staan. Hij speelde centraal in de verdediging, aan de zijde van Feyenoorder Jerry St. Juste. Dat liep goed, Jong Oranje kreeg namelijk geen goal tegen. Al was het in de slotfase nog bijna raak voor de Engelsen, via Leicester City-spits Demarai Gray.

Zelf slaagden de Nederlanders er ook niet in te scoren, terwijl het zo nu en dan wel in kansrijke positie kwam. Guus Til kreeg in de openingsfase een kans. Hij werd bediend door Arnaut Danjuma Groeneveld en kon uithalen, maar de inzet van de speler van AZ ging over het doel van de Engelsen. Maar na de pauze kon Jong Oranje aanvallend geen echte vuist maken.

Door de tweede remise tegen Engeland, het eerste onderlinge duel deze EK-kwalificatiereeks eindigde in 1-1, is het eindtoernooi in Italië weer een stukje verder weg voor Van Drongelen en Jong Oranje. Het staat tweede in groep 4, met vijf punten minder dan koploper Engeland. Alleen de groepswinnaars plaatsen zich direct. De vier beste nummers twee spelen play-offs, maar daartoe behoort Nederland op dit moment niet.

Bovendien moeten Van Drongelen en zijn ploeggenoten oppassen dat ze de huidige tweede plaats niet uit handen geven. Nummer drie Schotland won donderdag met 3-0 van Andorra en heeft daardoor nog maar één punt minder dan Jong Oranje. Dinsdag treffen de nummers twee en drie van groep 4 elkaar in Doetinchem, voor het tweede duel van de Britse dubbel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement