Volledig scherm
Hoek-spelers vieren samen de goal van Nathan Lagrou. © Mitchell Minnaard

Effectief Hoek doet goede zaken in uitduel met RVVH

RIDDERKERK Het was aan- of definitief afhaken bij de topploegen voor Hoek, maar de Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser mag na de afgetekende 1-4-zege op RVVH nog naar boven kijken.

Hoek was voor rust de ploeg die het tempo van de wedstrijd mocht bepalen, RVVH het team dat vanuit de reactie handelde. Dat ging de thuisploeg goed af, want aanvaller Benjamin Martha schoot de bal twee keer binnen. De spits, afkomstig uit Oost-Souburg, werd door scheidsrechter Matthijs Jobse (Sint Laurens) echter twee keer teruggefloten wegens buitenspel.

De bezoekers stelden daar lange tijd enkel pogingen van afstand tegenover, tot Reguillo Vandepitte de in de spits gestarte Guillaume Clinckemaillie in de eerste minuut van de blessuretijd vond met een crosspass. Rechtsback Rodny Lopes Cabral stapte in maar had de bal niet, de aanname van de Belg was daarna goed en de afronding nog beter. Dat betekende voor Yordi Godijn - in de 44ste minuut de vervanger van de geblesseerd uitgevallen doelman Danny Spelde - direct een tegentreffer.

Ook na te zijn ingeschoten in de rust was hij na de pauze weinig gelukkig. De goalie leverde de bal in de 53e minuut in bij de alerte Nick de Groote en die bracht Kyle Doesburg in stelling. Voor de vervanger van de geblesseerde Josimar Pattinama was het daarna een koud kunstje de 0-2 binnen te tikken. Een kwartier later zette Nathan Lagrou op fraaie wijze de stand op 0-3. De vervanger van de ziek thuisgebleven Armand Doka schoot de bal uit een volley in de linkerbenedenhoek.

Jordi de Jonghe, de sluitpost van Hoek, moest nog wel een doelpunt slikken. Hij zag toe hoe Tarik Yekhlef na een hoekschop vogelvrij de 1-3 binnentikte. Het slotakkoord was voor invaller Esmat Shanwary, die de doelman omspeelde en de bal over de lijn schoof. De Afghaans international kwam zo aan zijn eerste goal in dienst van Hoek.

De equipe van trainer Jannes Tant komt door die belangrijke zege op 20 punten uit 12 competitiewedstrijden. RVVH moet het na 11 duels met 15 punten doen. Hoek deed met de drie doelpunten en de drie punten vertrouwen op in aanloop naar het thuisduel met Achilles Veen (27 punten) van 26 november.

RVVH - Hoek 1-4 (0-1). 45+1. Guillaume Clinckemaillie 0-1, 53. Kyle Doesburg 0-2, 68. Nathan Lagrou 0-3, 79. Tarik Yekhlef 1-3, 88. Esmat Shanwary 1-4.

Scheidsrechter: M. Jobse (Sint Laurens). Gele kaart: Tarik Yekhlef (RVVH).

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem; Birgen Martens, Reguillo Vandepitte, Nathan Lagrou; Nick de Groote, Guillaume Clinckemaillie (79. Esmat Shanwary), Kyle Doesburg (88. Sacha Beshliaha).

Volledig scherm
© Mitchell Minnaard
Volledig scherm
© Mitchell Minnaard