Volledig scherm
PREMIUM
Vogelwaarde viert de 1-0 van Matthijs van der Poel (midden). © Peter Nicolai

Eerste titel in twintig jaar lonkt voor Vogelwaarde

VOGELWAARDE - De titel lonkt voor Vogelwaarde na de dikverdiende 2-0-zege op NVS in de topper van de vijfde klasse A van het zondagvoetbal. Het wordt weer eens tijd voor een kampioenschap, vinden de clubmensen in Vogelwaarde. Want dat is inmiddels twintig jaar geleden: ook in de vijfde klasse van het zondagvoetbal.

De euforische stemming was na de zevende overwinning op rij dan ook niet zo gek. Vogelwaarde-trainer Marc de Kunder snapte de jubelstemming wel, maar waarschuwde dat het nog niet zo ver is. ,,Ik weet wat het is. Ik ben als speler en als trainer vier keer kampioen geworden, maar deze spelers hebben in de senioren nog nooit een kampioenschap gevierd. We moeten voorlopig van deze momenten genieten en hopen op de bekroning aan het eind van het seizoen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregelbewijs
    PREMIUM

    Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregel­be­wijs

    SLUISKIL - Ineens stonden er twee minpunten achter de naam van de Zeeuws-Vlaamse zondag-vijfdeklasser Sluiskil, een bescheiden en doorgaans nette vereniging. Navraag bij voetbalbond KNVB wees uit dat de club zich ook niet had misdragen. Eind vorig jaar, in het duel met koploper Nieuw Borgvliet (2-3-nederlaag), werden echter twee (jonge) spelers opgesteld die hun spelregelbewijs nog niet hadden en daarvoor is de club gestraft. Een primeur in Zeeland en behalve de puntenaftrek kreeg Sluiskil ook nog een geldboete.