Volledig scherm
PREMIUM
Ruud la Grand in actie als keeper. © René van der Vliet

Een verhaal over de spits die keeper werd en nu weer spits is

NIEUWDORP - Ruud la Grand, spits van Nieuwdorp, stond vorig seizoen nog onder de lat. In de vorige speelronde scoorde hij weer, de winnende tegen RCS. Zaterdag speelt hij met zijn club thuis tegen GPC Vlissingen in de derde klasse.

Het hebben van een multifunctionele speler binnen de selectie is voor trainers altijd prettig. In die categorie spant Ruud la Grand de kroon. De 31-jarige voetballer van Nieuwdorp stond de afgelopen drie seizoenen onder de lat, maar is nu weer terug in het veld. Zaterdag maakte de spits de winnende treffer tegen RCS (1-2).

Veel volgers van het Zeeuwse voetbal moeten zaterdagmiddag nog eens goed naar het scoreverloop van het duel tussen RCS en Nieuwdorp hebben gekeken. Ineens verscheen de naam van La Grand weer als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier. De spits hunkerde zelf ook naar die eerste competitietreffer, sinds zijn terugkeer als veldspeler. ,,Dat was even geleden, he? Het werd ook wel tijd dat ik ging scoren. Dat het de winnende was, maakte het extra lekker.‘’