Volledig scherm
Spelbeeld van de wedstrijd tussen 't Knooppunt en Groene Ster (rode shirts). © Barry van der Hooft

Een avond vol leermomenten voor de zaalvoetballers van Groene Ster

AMSTERDAM – Een week na de verrassende overwinning op Hovocubo (5-4) kreeg Groene Ster Vlissingen het niet voor elkaar om opnieuw te stunten. In Sporthallen Zuid in Amsterdam moest een ploeg van coach Hicham Benhammou een nederlaag slikken. Na een 2-1-achterstand bij rust ging de Walcherse eredivisionist met 7-2 onderuit tegen de koploper.
Een schande was dat niet, omdat ’t Knooppunt over een veel groter budget en dus ook meer kwaliteit beschikt. Zo heeft de Amsterdamse club Jamal El Ghannouti, die meer dan honderd interlands voor Oranje speelde, en de Belgische troeven Aziz Hitou en Amar Zouggaghi in huis. ,,Als zij wisselen merk je nauwelijks verschil’’, keek Benhammou terug. ,,Ze komen soms uit alle hoeken. Dan moet je in staat zijn om het vol te houden, om heel de wedstrijd met je man mee te lopen.’’

Cadeautje

Dat gebeurde een paar keer niet en dat kostte Groene Ster een paar tegendoelpunten. Voor rust hield Mike van den Nieuwenhuijzen, die vorige week tegen Hovocubo ijzersterk keepte, zijn ploeg een paar keer op de been. De Brabander moest na vier minuten wel de eerste treffer incasseren, nadat de scheidsrechter een strafschop tegen hem had gefloten die geen strafschop was. Van den Nieuwenhuijzen speelde de bal, maar de arbiter zag er een penalty in. El Ghannouti benutte het cadeautje: 1-0.

Groene Ster kwam vervolgens sterk terug via Hoessein Bouzambou, die een fraaie actie van Abdoe Abdenbi afrondde (1-1). Eén minuut later zorgde Abdessamad Attahiri al voor de 2-1. Imad Azzanagui was namens Groene Ster dicht bij de 2-2 en ook Hoessein Bouzambou en Salim Ben Sellam kregen goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Halverwege stond het echter nog steeds 2-1, waarna ’t Knooppunt in de tweede helft gestaag wegliep bij Groene Ster. Bij een 4-1-stand scoorde Achraf Laabich nog tegen namens de Vlissingers, daarna was het woord weer aan de thuisploeg, die uiteindelijk zeven keer scoorde (7-2).

Leergeld

In de tweede helft gaf Benhammou speeltijd aan de jonkies Mohammed Alhajaji en Younes Benkhedda en mocht ook Karim Ben Sellam als vervanger van Van den Nieuwenhuijzen nog minuten maken onder de lat. ,,We hebben vanavond weer leergeld betaald’’, zei Benhammou. ,,Voor de jonge spelers was dit een avond vol leermomenten, tegen een ploeg die gewoon beter is. Wat zij in de breedte hebben, dat hebben wij niet. Wij zijn de afgelopen jaren spelers als Saïd Bouzambou, Josimar Pattinama en Khalid El Hattach kwijtgeraakt. Met die jongens erbij is het een ander verhaal, dan had ik het nog wel eens willen zien.’’

Lees maandag meer over Groene Ster in de PZC, de digitale krant of op Blendle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Jager stapt over van Twente naar Hoek
    PREMIUM

    De Jager stapt over van Twente naar Hoek

    HOEK - Ruben de Jager (21) is dit seizoen speler van Hoek. De aanvaller trainde de afgelopen weken al mee met de derdedivisionist en kwam voor het weekend tot een akkoord met de club. Hoek heeft de overschrijving van De Jager meteen ingediend bij de KNVB. De inwoner van Lewedorp komt over van FC Twente en bij zijn nieuwe club hopen ze dat hij speelgerechtigd is voor het duel van zaterdag met ADO’20, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker.