Volledig scherm
DwO'15 (rood-wit) pakte zaterdag het laatste ticket voor de nacompetitie. © Marieke Mandemaker

DwO'15 rukt ticket voor nacompetitie uit handen SPS

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - SPS had het in de vierde klasse B in eigen hand om de periodetitel te pakken, maar kwam zaterdag niet verder dan 2-2 tegen Rillandia. DwO’15 won met 2-3 bij Duiveland en wipte zo alsnog over SPS heen en gaat de nacompetitie in. 

Brouwershaven verloor met 1-6 van VVC’68 en Vosmeer ging met 9-0 onderuit bij Vrederust. WIK’57 en SKNWK speelden met 2-2 gelijk en Waarde versloeg Stavenisse met 3-1.

SPS-Rillandia 2-2: Rillandia domineerde de eerste helft en SPS liet vrijwel niets zien voor de pauze. Gijs Heppe maakte de 0-1 en na een foutje bij de thuisploeg zorgde Robin van Bavel in de tweede helft voor de 0-2. SPS voetbalde inmiddels al wat beter, maar raakte toen Jelmer Flikweert met een rode kaart kwijt. Met een man minder was het alles of niets en een voorzet van Kevin Uijl werd in eigen doel gewerkt door een speler van Rillandia. Diep in de blessuretijd kopte Corstiaan Andriesse de gelijkmaker in het doel. Zowel SPS als Rillandia kregen hierna nog kansen op de winnende.

Duiveland-DwO’15 2-3: Alle spanning bij de bezoekers was snel weg, want na twintig seconden lag de bal al in het net. Alwin van de Guchte zorgde voor de nodige opluchting. Hij gaf ook nog een puntgave assist op Joel Danielse die er 0-2 van maakte. Net voor rust bracht Robbert de Bruine de spanning weer terug. Duiveland ging op jacht naar meer en Thijs Rentier bracht de stand weer in evenwicht. Vijf minuten voor viel dan toch de verlossing, want met een half schotje was het weer Van de Guchte die belangrijk was voor DwO’15.

Brouwershaven-VVC’68 1-6: Voor de bezoekers was er geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg was niet bij machte om het de Halsterse ploeg lastig te maken. Daan Masseurs opende de score voor VVC’68 en hij maakte er ook 0-2 van. Door een treffer van Stein Verbeek werd het 0-3 en nog voor de pauze werd het 0-4 dankzij een doelpunt van Jaro van Elzakker. In het tweede bedrijf kreeg Brouwershaven een strafschop en die werd benut door Martijn Dalebout. Fabian le Feber prikte de 1-5 raak en Verbeek maakte ook nog zijn tweede van de middag.

Vrederust-Vosmeer 9-0: De Halsterse ploeg kende een uitstekende voorbereiding op de nacompetitie tegen een zwak Vosmeer. De bezoekers speelden de laatste wedstrijd in de vierde klasse, want volgend jaar speelt het in de reserveklasse. De formatie van Frans Ceton kon geen tegenstand bieden aan een Vrederust wat er veel zin in had. Grote man bij de Brabanders was Wessel Deusing, want hij scoorde maar liefst vijf doelpunten. De overige doelpunten werden gemaakt door Yannick Broeren, Christiaan Dons, Chiel Knoet en Hugo van Leeuwen.

WIK’57-SKNWK 2-2: Het leek af en toe wel op zomeravondvoetbal. De thuisploeg was de meest gemotiveerde van de twee en voor de pauze zag het publiek weinig kansen. Uit die weinige kansen opende Jarno van Nieuwenhuize de score en maakte Remco Theunisse een minuut later er alweer 1-1 van. Ook in het tweede bedrijf viel er weinig te beleven. Robert Padmos schoot SKNWK weer op voorsprong. Een minuut later legde Camiel Kleppe de bal aan de andere kant alweer in het net. Bij de bezoekers viel trainer Ralph Zegers een kwartier voor tijd nog in.

Waarde-Stavenisse 3-1: Het eerste bedrijf was op zich goed en Waarde kreeg zes opgelegde kansen. De bezoekers hielden de schade beperkt en het bleef 0-0. Na de pauze capituleerde Stavenisse toch doordat Niels Westdorp de bal achter zijn eigen doelman werkte. Kort hierna kreeg Dennis Polderman van Stavenisse direct rood en maakte Eric de Rijke de gelijkmaker. Waarde was weer bij de les en Davey Tolhoek zorgde voor een 2-1 voorsprong. De marge werd nog uitgebreid naar twee dankzij een doelpunt van Dennis Zweedijk. Zo nam trainer Edwin in de Weij afscheid met een zege bij zijn eerste club als hoofdtrainer. Komend seizoen heeft hij de leiding bij Rillandia.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement