Volledig scherm
Duiveland (gele shirts) kende een uitstekend weekeinde. Zelf won het van nummer drie Vrederust, terwijl ook nummer twee FC de Westhoek punten liet liggen. © Marieke Mandemaker

Duiveland zet reuzenstap richting titel

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse B heeft Duiveland zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Zelf won het met 3-0 van nummer drie Vrederust en nummer twee FC de Westhoek ging met 0-1 onderuit tegen SPS. 

SKNWK verloor met 3-1 van VVC’68 en WIK’57 was met 3-0 te sterk voor Waarde. Het staartduel tussen Brouwershaven en Vosmeer werd door de laatste gewonnen met 1-2. Tot slot versloeg DwO’15 Stavenisse met 2-4.

Duiveland-Vrederust 3-0: De intenties van de bezoekers waren al snel duidelijk: een punt pakken. De thuisploeg domineerde en was veelvuldig op de helft van de Brabanders te vinden. Nadat Vrederust de kans op 0-1 had gemist, was het uit de tegenstoot eindelijk raak voor Duiveland. Barry Steenpoorte opende de score. Vrederust kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de strafschop van Wessel Deusing werd gekeerd door Simon de Bruine. Daarna zette de formatie van Rohan de Geus nog een keer aan en werd het 2-0 door een doelpunt van Wouter de Jonge. Luuk van Duijn bepaalde de eindstand op 3-0.

FC de Westhoek-SPS 0-1: De thuisploeg liet voor de tweede week op rij een uitgelezen kans liggen om afstand te nemen van Vrederust. SPS daarentegen werkte hard en legde veel strijd op de mat. Beide ploegen voetbalden leuk en de beste kansen waren duidelijk voor de bezoekers. Dat het bij rust 0-0 stond, was opvallend, aangezien SPS genoeg mogelijkheden kreeg. Uiteindelijk viel er maar één treffer en die werd gemaakt door Marnix van der Slikke. FC de Westhoek zette nog wel aan en het bleef spannend tot het einde. Echter gingen de drie punten mee naar Poortvliet.

WIK’57-Waarde 3-0: In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was Waarde duidelijk de baas op het veld. Uit het niets kwam WIK’57 op 1-0 door een treffer van Rick Bevelander. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. De bezoekers kregen een strafschop en de inzet van Rik Butijn werd tegengehouden door doelman Lorenzo Weijers. Na die misser werd WIK’57 sterker en in het tweede bedrijf kopte Colin van Wanrooij de 2-0 op het scorebord. Twee minuten voor tijd kreeg de formatie van Wouter Zwackhalen ook een strafschop en die werd raak geschoten door Camiel Kleppe. Volgende week is de ‘return’ in Waarde.

Brouwershaven-Vosmeer 1-2: Een duel tussen de nummers dertien en twaalf van de vierde klasse B. Vosmeer speelde goed en kreeg heel veel mogelijkheden. Robin Cappellen zorgde voor 0-1 en door een doelpunt van Sylvester van Willigen gingen de bezoekers met een comfortabele 0-2-voorsprong de rust in. Het duel kabbelde voort en werd ineens weer spannend toen Cas van der Meer tien minuten voor tijd raak schoot. Brouwershaven ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kon niet echt meer gevaarlijk worden.

Stavenisse-DwO’15 2-4: De ploeg van Marvin Paauwe schoot goed uit de startblokken, want na een kwartier stond het al met 0-3. Rafael Pinto kopte de 0-1 raak en Joel Danielse benutte een strafschop. Niels van Geystelen nam de 0-3 voor zijn rekening. Ook Stavenisse kreeg een strafschop en die werd raak geschoten door Jos van der Jagt. Vlak na de rust profiteerde Adriaan Jansen van een foutje bij DwO’15 en verkleinde de achterstand tot 2-3. DwO’15 liet zich niet van de wijs brengen en invaller Remon Goudszwaard bracht het verschil weer op twee. Daarna lieten de bezoekers nog de nodige mogelijkheden op meer doelpunten liggen.

VVC’68-SKNWK 3-1: Binnen tien minuten kwamen de bezoekers op 0-1 dankzij een doelpunt van Jarno van Nieuwenhuize. VVC’68 was de betere ploeg en piekte op de juiste momenten. Op slag van rust zorgde Fabian le Feber voor de gelijkmaker en drie minuten na de pauze maakte hij de 2-1. Le Feber schoot ook nog zijn derde van de middag raak. Na de 3-1 kwam de zege van VVC’68 niet meer in gevaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement