Volledig scherm
PREMIUM
De kampioenen van Duiveland. © Marieke Mandemaker

Duiveland krijgt titel niet cadeau van de buurman

OOSTERLAND - Het hele seizoen was het niet de vraag of, maar wanneer Duiveland kampioen zou worden. Dat kon afgelopen zaterdag bijvoorbeeld. Dan moest ‘aartsrivaal’ SKNWK nog wel verslagen worden. De bezoekende buurman gaf het niet cadeau, maar de titel kwam er. Het werd een krappe 2-1.

Van tevoren was alles geregeld. De platte kar om de beste selectie van de vierde klasse B door het dorp te rijden. De geel-zwarte vlaggen. Extra biervaten. Gele rookbommen. DJ Pim. Voorzitter Hans van der Have had speciaal een gele trui aangetrokken. Later kwam daar een zwart leren jack overheen. Alles in de clubkleuren geel-zwart. De scenario’s waren uitgeschreven. Bij winst was Duiveland kampioen. Bij een gelijkspel of nederlaag afhankelijk van de resultaten van FC de Westhoek en Vrederust.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.