Volledig scherm
Duiveland (gele shirts) zag zaterdag de scheidsrechter ziek afhaken, ZSC'62 (rood-wit) verloor van concurrent Krabbendijke. © Marieke Mandemaker

Duiveland en Noad'67 halen het einde niet; scheidsrechter haakt ziek af

DERDE KLASSE BVLISSINGEN - Krabbendijke deed zaterdag onderin de derde klasse B goede zaken met een 4-0-zege op de directe concurrent ZSC’62. Het duel tussen Duiveland en Noad’67 werd kort na rust gestaakt, door een zieke arbiter. De stand op dat moment was nog 0-0.

Duiveland-Noad’67 0-0: Duiveland kwam het best uit de startblokken en schoot voor rust twee keer op de paal. Gaandeweg het eerste bedrijf kreeg Noad’67 meer greep op de partij. Twee minuten na de hervatting rende de ziekte arbiter naar de kant en gaf over. Het was meteen het einde van het duel.

Krabbendijke-ZSC’62 4-0: Met een mooie individuele actie opende Elco Jansen na een halfuur de score. Op slag van rust stuurde Bastiaan van Dijk met één beweging drie Schouwse verdedigers het bos in, om vervolgens doelman Robin Dekker in de verre hoek kansloos te laten: 2-0. Juist daarvoor had ZSC-aanvoerder Mark Provoost nog een kopbal van Ricardo Koole van de lijn gehaald en miste Nicky van der Velden aan de overkant een open kans op de gelijkmaker. Het verwachte offensief van de bezoekers na rust bleef uit, hoewel de formatie van John Tahapary de wind in de rug had. In de slotfase legden de juist in het veld gekomen invaller Edson Poetisi (3-0) en centrale verdediger Laurens van Gorsel met een rake kopbal de eindstand vast: 4-0. Tahapary vond zijn team zwak. ,,Er zat totaal geen lijn in. We pompten alles naar voren en vergaten de zijkanten te gebruiken.’' Krabbendijke-coach Nels Rijvers was blij met de driepunter. ,,Deze wedstrijd was voor ons cruciaal, ook al omdat we na de winterstop meteen openen tegen Tholense Boys en Halsteren.’’ 

  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?