Volledig scherm
Thomas de Rijke (11) maakte beide doelpunten voor Zeelandia Middelburg tegen Kruisland. © Rick Sturm

Dubbelslag De Rijke helpt Zeelandia Middelburg langs Kruisland

TWEEDE KLASSE EMIDDELBURG - Op eigen veld rekende tweedeklasser Zeelandia Middelburg zondag af met Kruisland. Door twee doelpunten van Thomas de Rijke werd het 2-0 voor de Zeeuwen, die na dit seizoen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal.

Zeelandia Middelburg was de gevaarlijkste ploeg, maar slaagde er aanvankelijk niet in de mogelijkheden te benutten. De Rijke kreeg een aantal aardige kansen, maar scoorde niet. Ook Collin van den Berg was dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap viel net niet binnen. Ook Kruisland werd een keer gevaarlijk, maar Zeelandia-goalie Matthew Lentink hield zijn doel schoon. Daardoor stond het bij rust 0-0.

Na de pauze was het de bedrijvige De Rijke die het verschil maakte, nadat de Middelburgers opnieuw kansen hadden gehad op de openingstreffer. Uit een goede steekpass van Samet Dogan zorgde de aanvaller voor de 1-0. Nadat De Rijke ook de 2-0 had gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. Tussen de twee treffers door had Dennis Kovacevic een strafschop gemist en Kruisland een rode kaart gekregen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
    PREMIUM

    Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

    BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.