Volledig scherm
Thomas Ragut (midden) kan afscheid nemen als voetballer in een duel tussen zijn huidige club Vlissingen en zijn oude liefde Hoek. © Ruben Oreel

Droomscenario Thomas Ragut wordt werkelijkheid

VLISSINGEN - Begin februari bij de loting van de districtsbeker in Hoek werd al voorzichtig gespeculeerd over een halve finale tussen Hoek en Vlissingen.

Dat was toen echter nogal prematuur omdat de achtste finales nog niet eens gespeeld waren. Maar nu Hoek gewonnen heeft van Dosko (2-4) en zaterdag van Oosterhout (0-2) en Vlissingen achtereenvolgens van Sliedrecht (3-1) en zaterdag van Zundert (0-6) gaat het toch gebeuren.

Daarmee komt het droomscenario van Thomas Ragut uit. De huidige assistent-trainer en parttime-speler van Vlissingen heeft een rijk verleden bij Hoek. Hij heeft altijd gezegd dat een wedstrijd Hoek-Vlissingen zijn gedroomde afscheid zou betekenen. Hij wordt op zijn wenken bediend.

Formeel is Ragut nog niet gestopt als speler, hoewel hij dit seizoen bij Vlissingen nog maar sporadisch in actie komt. Vorige week zondag in Chèvremont (4-1-zege Vlissingen) speelde hij sinds lange tijd weer ’s mee, als invaller. Zijn warming-up richting de halve finale Vlissingen-Hoek kan beginnen.