Daniel Wissel (tweede van links), Steven Schalkwijk (tweede van rechts) en Tim de Winter (uiterst rechts) gaan Goes verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniel Wissel (tweede van links), Steven Schalkwijk (tweede van rechts) en Tim de Winter (uiterst rechts) gaan Goes verlaten. © Orange Pictures

Domino-effect zorgt voor leegloop bij Goes

GOES - Resultaten en prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Dat ondervinden de beleidsbepalers van derdedivisionist Goes aan den lijve. Zeven spelers verlaten de club, waarvan zes basiskrachten. ,,Het is een soort domino-effect”, omschrijft Tim de Winter de leegloop.

De middenvelder gaat, net als Mart de Kroo en Sylvio Hage, naar Kloetinge. De Kroo koos voor zekerheid: hij wil op zaterdag voetballen. Als het aan technische man Hugo Barends ligt, blijft dat ook bij Goes het geval. ,,Dat hebben de technische commissie en het bestuur uitgesproken. De KNVB bepaalt uiteindelijk.”

Het bestuurslid vindt het vreemd dat drie Goesenaren kiezen voor buurman Kloetinge. ,,Ik vind het een rare stap, van de derde divisie naar de eerste klasse.” Anderzijds: ,,Iemand die niet bij Goes wil spelen, moet vertrekken. Met de meeste jongens hebben we mooie jaren beleefd.”

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’