Volledig scherm
Zeelandia Middelburg speelde zaterdag 0-0 tegen FC De Westhoek. © Lex De Meester

Doelpuntloos debuut valt tegen voor Zeelandia Middelburg

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Zeelandia Middelburg is het nieuwe avontuur in het zaterdagvoetbal begonnen met een remise. Thuis tegen FC De Westhoek bleef het 0-0. Ook Nieuwland en Colijnsplaatse Boys hielden elkaar in evenwicht: 2-2. SKNWK, de zaterdagtak van Vlissingen en Brouwershaven wonnen wel.

Nieuwland-Colijnsplaatse Boys 2-2: In een tamme openingsfase leek er niet veel te gebeuren totdat Nieuwland uit het niets ineens met 2-0 voor stond. Roy van Sluijs maakte de openingstreffer op aangeven van Janot Joosse. Wesley Heeren verdubbelde direct daarna de score voor de thuisploeg na een pass van Jenz de Meij. Nog voor de rust zorgde Luuk Wattel uit een prima aanval van de bezoekers voor de aansluitingstreffer. Joeri Goulooze tekende na de thee voor de gelijkmaker. In het laatste half uur kwamen er nog wel wat kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer. ,,Een terechte uitslag, waar beide ploegen wel mee kunnen leven’', aldus de elftalleider van Nieuwland Wouter van Sluijs, die wel progressie zag ten opzichte van vorig jaar toen zijn ploeg pas na vijf wedstrijden haar eerste punt pakte.

Zeelandia Middelburg-FC De Westhoek 0-0: Een teleurstellend debuut in het zaterdagvoetbal voor Zeelandia Middelburg, dat thuis tegen De Westhoek op 0-0 bleef steken. ,,Over het algemeen was het niet best van onze kant’', aldus trainer Salim Ben Sellam, die zelf met JVOZ op pad was en daardoor verstek moest laten gaan bij de wedstrijd. ,,We hebben de lat hoog gelegd en dan valt deze 0-0 wel tegen’', concludeerde hij teleurgesteld.

SKNWK-MZVC 2-1: In de 14de minuut haalde Robert Padmos op aangeven van Jarno van Nieuwenhuize de trekker over namens de thuisploeg. Zeven minuten scoorde benutte Van Nieuwenhuize uit de rebound, nadat hij in eerste instantie vanaf de penaltystip verzuimd had om te scoren. ,,Daarna kregen wij nog wel wat kansjes, maar zij hadden optisch een veldoverwicht’', analyseerde SKNWK-trainer Ralph Zegers. Verder dan de aansluitingstreffer van Patrick Joossens kwam MZVC echter niet. ,,Het was voor ons niet verdiend, maar met de drie punten ben ik uiteraard tevreden’', concludeerde Zegers. ,,Er zijn genoeg verbeterpunten, maar we hebben laten zien dat we niet onder hoeven te doen voor een ploeg als MZVC.’'

Vlissingen-WIK’57 2-0: In de eerste helft werd het pleit al beslecht met twee doelpunten voor de thuisploeg. Een bittere pil voor WIK-trainer Wouter Zwackhalen, die zag dat de spirit bij zijn ploeg vandaag ontbrak: ,,Onze voorbereiding was niet goed en de tegenstander was wel goed. We speelden op kunstgras, dat is niet ons ding, terwijl Vlissingen daar wel goed op uit de voeten kon met hun ‘zaalvoetballers’. De eerste helft was baggerslecht en moesten we blij zijn dat het slechts 2-0 stond. Na de rust ging het beter, maar grote kansen hebben wij niet gehad.’'

Jong Ambon-Brouwershaven 3-4: De thuisploeg begon prima en kwam via twee doelpunten van Leroy Telussa op ene verdiende 2-0-voorsprong. ,,In de rust ga je dan even je gal spouwen’', liet Brouwershaven-trainer Danny Sandhovel optekenen. Na de thee zette Anwar Roemeratoe Jong ambon echter op 3-0. ,,Dan zakt de moed je wel in de schoenen’', vond Sandhovel, die tot zijn eigen verbazing na negentig minuten alsnog uitzinnig kon juichen. Via een fantastische trap van Cas van der Meer kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Martijn Dalebout, Michiel Thijssen en nogmaals Martijn Dalebout wisten ‘Brouw’ een enerverende 3-4-zege te schenken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement