Volledig scherm
Wouter Duvekot (rechts) opende de score namens Terneuzense Boys. © Camile Schelstraete

Doelpunten in eerste helft volstaan voor Terneuzense Boys

VLISSINGEN - Terneuzense Boys had zaterdag de zege in het toernooi om de districtsbeker al voor rust binnen in het duel met Altena. Na 45 minuten stond het 2-0 voor de Zeeuws-Vlamingen, uiteindelijk werd het 2-1. Yerseke en Axel wonnen niet. Biervliet boekte een nipte zege op Jong Ambon, terwijl VCK uithaalde tegen FC De Westhoek.

Poule 1-48. Zwaluwe-FC Axel 0-0: Beide ploegen konden vrede hebben met het resultaat. Verder dan wat kleine kansjes kwam FC Axel niet. Ook Zwaluwe kon in de voorste lijn weinig potten breken. De 0-0-eindstand was de logische uitkomst.

Poule 1-49. Almkerk-Yerseke 1-0: In de eerste helft waren er twee goede kansen voor Sylvio Hage. Arjen de Koeijer, spits én aanvoerder van de bezoekers, viel al voor de pauze geblesseerd uit. Tom Laureijs was zijn vervanger. Invaller Maba Jarbou werd voor de Brabanders matchwinnaar, na een vlotte aanval over de linkerkant: 1-0. Daarvoor had Almkerker Remy Roodenburg al de lat geraakt.

Poule 1-50. Terneuzense Boys-Altena 2-1: Wouter Duvekot zorgde voor de 1-0. Bart van Fraijenhove draaide op slag van rust knap weg uit de rug van de tegenstander en bracht de Zeeuws-Vlamingen op 2-0. Van Fraijenhove werd in de slotfase nog weggezonden met een tweede gele kaart, zodat het tot het eind spannend bleef. Met elf tegen elf had Tristan van Noorloos voor de Brabanders al tegengescoord.

Poule 2-67. Biervliet-Jong Ambon 2-1: In een gelijk opgaande strijd brak Mark de Feijter na rust met een rake kopbal de partij open. Nick Hoogstaate bouwde voorsprong uit. Marouan el Khattabi redde de eer voor de bezoekers.

FC De Westhoek-VCK 0-6: Pas bij de 0-3, een rake strafschop van Sven Wisse in het tweede bedrijf, gaf FC de Westhoek de strijd op. Voor de pauze waren Richard Dek en Jesper Harinck al effectief geweest, hoewel de Schouwse ploeg ook kansjes kreeg. Na het uitdelen van de genadeklap door Wisse werden de ruimtes groter. Danny Joosse, Richard Dek en opnieuw Sven Wisse legden de 0-6-eindstand vast.   

Poule 2-69. Hoedekenskerke/Kwadendamme-DwO'15 3-1: De eerste 'superderby' ooit, waar zeker acht dorpen bij betrokken zijn, was zaterdag een prooi voor het nieuwe combiteam Hoedekenskerke/Kwadendamme. De grote man aan de kant van de winnende ploeg was aanvoerder Richard Uitterhoeve, maker van twee goals. Voor rust verzorgde hij de openingstreffer en ook het slotakkoord, de 3-1, nam de captain voor zijn rekening. Sebastian La Grand had Hoedekenskerke/Kwadendamme na de pauze op 2-0 gebracht, de 2-1 van DwO'15 kwam op naam van John Sommeijer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement