Volledig scherm
Rick van Drongelen (rechts) in actie tegen Paderborn. © BSR Agency

Doelpunt van Rick van Drongelen kan mislukken missie niet voorkomen

PADERBORN - Ondanks een doelpunt van Rick van Drongelen uit Axel verloor Hamburger SV zondag met 4-1 van Paderborn in de Tweede Bundesliga.

Door die nederlaag raakte HSV het contact met de promotieplaatsen kwijt. De ploeg staat nu vierde en die plaats betekent einde seizoen. De achterstand op nummer drie Union Berlin bedraagt drie punten en HSV heeft een aanzienlijk slechter doelsaldo (20 goals verschil).

Hamburger SV had dit seizoen ingezet op een terugkeer naar de Eerste Bundesliga. Lang leek dat een happy end te krijgen. De ploeg streed zelfs met FC Köln om het kampioenschap in de wetenschap dat ook de tweede plaats automatische promotie inhoudt.

Twee maanden kwam de klad er echter in. De 4-1-nederlaag van zondag was de zevende opeenvolgende wedstrijd waarin HSV niet tot winst kwam (vier nederlagen en drie remises). Daardoor zakte de ploeg buiten de promotieplaatsen.

Zondag keek HSV tegen een 2-0-achterstand aan toen Van Drongelen twintig minuten voor tijd uit een corner voor de aansluitingstreffer zorgde. In de slotfase liep Paderborn, dat tweede staat, weg naar de 4-1-zege. Voor Van Drongelen was het zijn tweede doelpunt voor HSV.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
    PREMIUM

    Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

    BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.