Volledig scherm
Matthew Lentink. © Ron Quinten

Doelman Lentink maakt rentree in nationale selectie

NIEUWDORP - Matthew Lentink (25) maakt volgende week zijn rentree in de nationale selectie van zijn Aruba. De doelman van Zeelandia Middelburg keepte ruim drie jaar geleden voor het laatst in het shirt van zijn geboorteland. ,,De spanning om voor je land te spelen voel je door heel je lijf.”

Een aantal jaar geleden maakte Matthew Lentink steevast deel uit van nationale selectie van Aruba. Mede doordat er verschillende zaken rondom het elftal niet goed geregeld waren, deed de doelman – samen met een aantal andere voetballers – een stapje terug. Inmiddels lijkt het totaalplaatje te zijn verbeterd.

Lentink: ,,Sommige jongens zijn al in Aruba. Zij werden netjes opgehaald bij het vliegveld. Ook het hotel was in orde. Dit keer geen stapelbedden. En de bond heeft een aanvullende verzekering betaald. Kortom: wat ik tot nu toe heb gezien, ziet er beter uit dan voorheen.”

Nations League

De voormalig goalie van RBC, Goes en Kloetinge vliegt zondag van Amsterdam naar Parijs en vanuit Frankrijk naar Guadeloupe. De voormalig kolonie van Frankrijk is de tweede opponent voor Aruba tijdens de kwalificatiecyclus van de CONCACAF Nations League. Het duel vindt dinsdag plaats.

In eerste instantie zat Lentink niet bij de selectie. ,,Dit weekend ontving ik een belletje. Het is fantastisch om weer voor je land uit te mogen komen. Het is heel anders dan een wedstrijdje op zaterdag of zondag. Je voelt de spanning door heel je lichaam. Dat gevoel is niet te beschrijven. Tijdens de training op maandag wordt waarschijnlijk duidelijk wie er keept.”

Aruba won de eerste kwalificatiewedstrijd met 3-1 van Bermuda. Guadeloupe won eveneens. Saint Martin werd met 0-3-verslagen. De doelverdediger van de Middelburgse tweedeklasser weet niet precies wat hij kan verwachten van de opponent. ,,Ze hebben een paar spelers uit de Franse derde en vierde divisie. Meer weet ik niet.”

Door zijn interlandavontuur mist Lentink zondag de wedstrijd van Zeelandia Middelburg, uit bij Sarto.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oei, oei, wat hebben we nu weer gedaan? Groede leeft in ongeloof
    PREMIUM

    Oei, oei, wat hebben we nu weer gedaan? Groede leeft in ongeloof

    GROEDE - Maandag 10 juni 2019, tegen half vijf ’s middags. De laatste minuut van de reguliere speeltijd loopt in Sprundel, de regen maakt het veld nat en glad en de voorzet vanaf de rechterflank lijkt in eerste instantie niets op te leveren. Maar viavia valt de bal ineens voor de voet van invaller Nick van Belois, die alsnog de 2-2 binnen schiet. ,,Ik stond naast mijn broer Bart toen we die 2-2 maakten’’, vertelt Arno van den Hemel. ,,Hij keek me aan en zei: wat zijn we aan het doen?!’’