Tamar Blommaert (links) en Nikki de Kind van vrouwenvoetbalteam DKS
Volledig scherm
Tamar Blommaert (links) en Nikki de Kind van vrouwenvoetbalteam DKS © Camile Schelstraete

DKS'17 wil het Hoek van het vrouwenvoetbal worden

KOEWACHT - Het was een lang traject. Voetbalclubs Steen en Koewacht moesten het eens worden en ook richting de KNVB moesten de nodige hobbels worden genomen. Maar maandag werd door voorzitter Adri Totté van Steen en zijn collega Boudewijn Bonte van Koewacht officieel de handtekening gezet onder een gezamenlijk vrouwenvoetbalteam: DKS’17. ,,Dit biedt perspectief voor de toekomst, samen sterk.’’

De rechtsvorm is vergelijkbaar met een BV met een eigen identiteit, met daar boven beide clubs als holdings. Het officiële gebeuren vond plaats in de kantine van Koewacht. Tamar Blommaert (19) en Nikki de Kind (24) waren ook daarbij aanwezig. De één namens de speelsters van Steen en de ander voor Koewacht. Beiden moesten zich vervolgens haasten om op tijd op de training te zijn.

DKS’17 zal in het nieuwe seizoen met twee elftallen in de competitie uitkomen, in de vierde en de vijfde klasse. De oprichting is een bezegeling van de bundeling van krachten in de afgelopen jaren.

,,Die samenwerking is dit jaar onze redding. Op papier hebben we met Steen zestien speelsters, maar in de praktijk zijn dat er vaak minder. Ook in onze laatste wedstrijd deden er weer drie speelsters van Koewacht mee met ons”, vertelde middenveldster Blommaert. Andersom bood Steen enkele jaren geleden de helpende hand aan Koewacht.

,,We hadden toen te maken met enkele langdurig geblesseerden, terwijl er ook een speelster zwanger was. Bovendien waren er speelsters vertrokken naar clubs als Terneuzen en HVV’24. Gelukkig konden we toen terugvallen op Steen’’, aldus De Kind. ,,Natuurlijk moet je in het begin aan elkaar wennen, maar het klikt goed tussen de vrouwen onderling. En het samenspel gaat steeds beter.” Namens de kledingcommissie van DKS’17 kiezen beide vrouwen binnenkort een nieuw tenue uit.

Doelstelling van DKS’17 is het in stand houden en verder ontwikkelen van het vrouwenvoetbal in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. ,,Daarbij willen we graag een regiofunctie vervullen, een soort Hoek van het vrouwenvoetbal. We vormen nu al een gemêleerd gezelschap met speelsters uit diverse plaatsen’’, vertelden Erwin van Regenmortel en Reggie Bun van de commissie vrouwen Koewacht Steen, ofwel DKS’17. ,,We gaan voor een prestatief en een recreatief elftal. Hierin moet de kracht van DKS’17 naar voren komen. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor ons.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement