Volledig scherm
De gemiste strafschop van Hoek-verdediger Fabian Wilson gevangen in een beeld. © ANP

Deze foto gaat het plakboek van Fabian Wilson niet halen

TERNEUZEN - Het plaatje in zijn hoofd klopte. Fabian Wilson zou de bal links laag in de hoek schieten en de doelman van FC Lisse kansloos laten. Maar toen de rechtsback Hoek als vijfde nemer al naar de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi kon schieten, maakten de fotografen niet het kiekje waar hij op had gehoopt. 

,,Je ziet op die foto gewoon dat ik hem verkeerd raak. Mijn houding is niet goed’’, analyseerde Wilson na een korte nacht en een dag werken bij Elopak. ,,Ik heb het liever over die andere foto’’, zei hij met een knipoog. Die werd genomen nadat aanvoerder Reguillo Vandepitte – in landelijke media ook wel Regilio van der Putten genoemd – de Zeeuws-Vlaamse zaterdag-hoofdklasser alsnog naar de zege schoot. De spelers komen samen en ontladen even, na een drie weken durende strafschoppenseriesoap. Wilson schreeuwt het kort maar krachtig uit. ,,Ik was op het moment dat ik zelf naar die bal liep natuurlijk gespannen’’, bekent hij.

Mijn momentje

Volledig scherm
Fabian Wilson schreeuwt het uit na de strafschop van Hoek-aanvoerder Reguillo Vandepitte. © EPA

,,Ik kon het afmaken, omdat een speler van FC Lisse al had gemist. Toen ik bij die bal was pakte ik even mijn momentje. En het gekke is: ik zag de keeper al naar rechts duiken, dus ik hoefde hem alleen nog maar in die linkerhoek te schieten.’’ Maar onder hoogspanning - er was veel publiek en de (landelijke) media waren in groten getale uitgerukt - leek Wilson onbewust even te denken aan zijn aanvankelijke plan: de bal in de linkerbovenhoek knallen. Dat had keeperstrainer Guy Neirynck uit zijn hoofd gepraat.

Waarom Neirynck dat deed? Lees het in de papieren PZC van vrijdag, digitaal of via Blendle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement