De Zeeuwse Halsteren-trainer Erwin de Nijs.
Volledig scherm
De Zeeuwse Halsteren-trainer Erwin de Nijs. © Camile Schelstraete

Derde divisie stapje dichterbij voor Zeeuwse trainer

VLISSINGEN - Trainer Erwin de Nijs kan volgend voetbalseizoen met Halsteren zomaar actief zijn in de derde divisie. Zijn club is door de voetbalbond KNVB benaderd of ze voelt voor promotie.

De KNVB overweegt de derde divisie uit te breiden naar achttien ploegen (dat zijn er nu zeventien), waardoor er plaatsen vrijkomen. De belangengroep voor de tweede- en derde divisie (CVTD) heeft onlangs een duidelijke voorkeur voor een competitie met achttien teams uitgesproken.

In de derde divisie, het op een na hoogste amateurniveau, ontstaat ruimte doordat Jong Almere City FC en Jong ADO Den Haag verdwijnen naar de nieuwe O21-competitie. Bovendien is FC Lienden uitgestapt en wil ONS Sneek graag terug naar de hoofdklasse. Daardoor blijven er slechts dertig clubs over voor de twee divisies. Als de KNVB kiest voor twee derde divisies met achttien clubs, kunnen zes hoofdklassers een stap omhoog zetten.

Om de stemming te peilen heeft de KNVB contact gezocht met de voorzitters van de koplopers in de vier hoofdklassen: Sportlust’46, Staphorst, Hollandia en Unitas. Maar ook met Halsteren, de nummer twee van de hoofdklasse B op zondag. Dat bevestigt voorzitter Jan van Elzakker.

,,De bond heeft gevraagd of wij een probleem zouden hebben om te spelen in een derde divisie bestaande uit achttien clubs. Daar hebben wij geen bezwaar tegen, heb ik gezegd. Dat zou voor ons de enige manier zijn om volgend seizoen in de derde divisie uit te komen.’’

De KNVB zegt dat er naar gestreefd wordt om half juni de indelingen van de amateurcompetities te communiceren.