Beeld uit de derby eerder dit seizoen: Philippine-aanvaller Jos Westerhout gaat het zestienmetergebied van Terneuzen in.
Volledig scherm
Beeld uit de derby eerder dit seizoen: Philippine-aanvaller Jos Westerhout gaat het zestienmetergebied van Terneuzen in. © Camile Schelstraete

Derby in derde klasse weer op zaterdagavond

TERNEUZEN - De derby in de derde klasse van het zondagvoetbal tussen Terneuzen en Philippine wordt opnieuw op zaterdagavond gespeeld. Eerder dit seizoen gebeurde dat ook al in Philippine, waar Terneuzen met 1-2 won. 

De aftrap op zaterdag 21 maart is om 20.00 uur, in Terneuzen. Philippine bezet momenteel de achtste plaats in de derde klasse A. Terneuzen staat op plaats drie met vier punten achterstand op de beide koplopers: SC Gastel en RBC. 

  1. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
    PREMIUM
    video

    Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

    TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”