Volledig scherm
Dennis Uijl gooide woensdag alles in de strijd tegen ADO Den Haag. © Angelo Blankespoor

Dennis Uijl is klaar voor de concurrentiestrijd

GOES - Goes won maandagavond verrassend met 2-1 van ADO Den Haag en haalde daarmee de landelijke media. Dat de groen-gelen slechts één keer konden juichen, was voor een groot deel toe te schrijven aan keeper Dennis Uijl.

Terwijl zijn concurrent onder de lat (Brian Meulmeester) langs een zwembad in Curaçao vertoefde, ranselde Uijl de ene na de andere bal uit de hoek. Na afloop had hij een onrealistisch gevoel, zegt hij. ,,Dan sta je op het veld en heb je van ADO Den Haag gewonnen. We hebben het vrij behoorlijk gedaan.’’ Een veelzeggend moment was de frustratie van ADO-spits Yuning Zhang vlak voor rust. Toen de Chinees voor de zoveelste keer op Uijl stuitte, scheurde hij bijna zijn shirt kapot. ,,Ik heb meerdere mensen van hun gezien die redelijk gefrustreerd waren’’, aldus de 30-jarige goalie.

Zijn uitmuntende optreden bezorgde hem complimentjes, maar een dag later ook iets anders. ,,Spierpijn’’, zegt Uijl. ,,We hadden nog maar één training gehad.’’ De residentieclub is al ruim twee weken aan de voorbereiding bezig. ,,Het is vooral voor hen een behoorlijke tegenvaller’’, stelt Uijl. ,,Het staat ook best apart als je van een amateurteam verliest.’’

Concurrentiestrijd

Als je een wereldpartij keept tegen een profclub, dan groeit het zelfvertrouwen automatisch enorm. Uijl is klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan met de zeven jaar jongere Meulmeester. ,,Ik ga gewoon keihard trainen en zorgen dat ik zo fit mogelijk word’’, vertelt Uijl. ,,Dan is het aan de trainer om te beslissen. Hopelijk valt het de goede kant op voor mij.’’ Trainer Rogier Veenstra kampt met een luxeprobleem. ,,Ik denk dat het voor Rogier niet altijd makkelijk is’’, bevestigt de routinier. ,,Ik heb er zin in.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. MZC'11 kan Terneuzense Boys niet van periodetitel houden
  TWEEDE KLASSE E

  MZC'11 kan Terneuzen­se Boys niet van periodeti­tel houden

  VLISSINGEN - In de tweede klasse E verzekerde Terneuzense Boys zich door een simpele 4-0-uitzege bij MZC’11 van de eerste-periodetitel. In Oostkapelle kreeg Yerseke het schaamrood op de kaken. De ploeg eindigde met negen man en liep tegen een 5-1-nederlaag op. SSV’65 (tegen Nieuwdorp), Krabbendijke, én Arnemuiden verloren in de slotminuten. Winst was er wel voor Serooskerke (3-2-tegen Tholense Boys) en Bruse Boys (1-4-zege bij FC Axel).
 2. Ontembaar Walcheren heeft de eerste prijs binnen
  DERDE KLASSE A

  Ontembaar Walcheren heeft de eerste prijs binnen

  VLISSINGEN - Acht driepunters op rij bezorgden Walcheren in de derde klasse A de eerste prijs van het seizoen. Door een 2-0-zege op FC Dauwendaele verzekerde de ploeg zich van winst in de eerste periode. ,,Het voelt lekker dat we de periodetitel binnen hebben, maar hier nemen we geen genoegen mee’’’, aldus Walcheren-trainer Kevin Hollander, die door het gelijke spel van ’s-Heer Arendskerke bij Kapelle ook nog eens twee punten uitliep op de naaste concurrent. Kruiningen, Zaamslag, VCK en Luctor Heinkenszand schreven elk ook drie punten bij.
 3. WHS houdt de Zeeuwse eer hoog in provinciekraker
  DERDE KLASSE B

  WHS houdt de Zeeuwse eer hoog in provincie­kra­ker

  VLISSINGEN - Het lukte Smerdiek zaterdag in de derde klasse B niet voor een verrassing te zorgen tegen het sterke Wieldrecht, hoewel de ploeg van Bram Kot lang zicht had op een remise. In de slotfase gingen de blauw-zwarten alsnog onderuit: 1-3. Noad’67 verloor in eigen huis van Dubbeldam. De 2-4-nederlaag werd ingeleid door een rode kaart (2x geel) voor Fliplander Luuk Spijker. WHS scoorde op de juiste momenten tegen ZSC’62 en won nipt met 3-2.