Volledig scherm
Dennis de Nooijer

Dennis de Nooijer kiest ondanks onzekerheid voor vertrek bij Philippine

PHILIPPINE - Dennis de Nooijer (47) stopt aan het eind van dit seizoen als trainer van zondag-derdeklasser Philippine en schrijft zich in voor de cursus Coach Betaald Voetbal.

Het is alleen nog maar afwachten of hij wordt toegelaten. Zijn tweelingbroer Gérard heeft het hoogste diploma al op zak, Dennis de Nooijer wil er nu ook voor gaan. "Het is alleen de vraag of je toegelaten wordt", vertelt hij.

Lat hoger

"Ik was deze week even in Zeist en daar vertelde technisch directeur Hans van Breukelen me dat ze de cursus gaan vernieuwen. Het wordt zwaarder, de lat wordt een stuk hoger gelegd.''

"Ik ben nu aan mijn eerste jaar als assistent bij een profclub bezig, dus ik weet niet of ik word aangenomen. Maar ik wil dat diploma voor mijn 50ste hebben. Anders heeft het geen nut meer."

De Nooijer gaf echter toe dat blijven bij Philippine om meerdere reden niet zijn voorkeur had. Volgens de oud-prof is de combinatie met zijn baan bij Jupiler League-club Telstar, waar hij assistent is van hoofdtrainer Michel Vonk, lastiger dan hij vooraf had ingeschat.

Ambities

"Daar komt bij dat mijn ambities verder reiken dan de vierde- of derde klasse", zegt hij. "Zonder Philippine tekort te doen, maar ik wil gewoon verder."

Het besluit om te stoppen nam De Nooijer een tijdje geleden al. Hij lichtte het bestuur van Philippine onlangs in en woensdagavond vertelde hij ook aan de spelersgroep dat hij aan zijn laatste maanden bij de club bezig is.

Hoe zijn toekomst er vanaf komende zomer precies uit gaat zien, is nog overigens ook nog onduidelijk. De Nooijer hoort binnenkort of hij langer bij Telstar kan blijven.

Lees donderdag meer over Dennis de Nooijer in de PZC, de digitale krant of op Blendle