Volledig scherm
Dennie le Comte (geel shirt) waagt een doelpoging. De spits van Duiveland zou niet tot scoren komen tegen Zwaluwe. foto Dirk-Jan Gjeltema

Dennie le Comte op grens 200 goals

OOSTERLAND - Dennie le Comte kan vandaag de elfde speler sinds 1996 worden die de barrière van 200 (na)competitiedoelpunten doorbeekt in het Zeeuwse amateurvoetbal. Geen mooier podium daarvoor dan een topper. Op eigen veld ontvangt 'zijn' koploper Duiveland de toch wel verrassende nummer twee Rillandia.

Na zijn doelpunt afgelopen zaterdag in de gewonnen derby bij SKNWK staat Le Comte op 199 doelpunten. De 33-jarige aanvaller maakte op 2 maart 2002 zijn eerste doelpunt voor Duiveland, waarvoor hij overigens al zijn goals heeft gemaakt. Op die dag scoorde hij meteen twee keer. Op eigen veld werd SPS met 6-0 weggepoetst in de vierde klasse.

Sindsdien bleef Le Comte met scherp schieten. Zijn productiefste jaren had hij in 2007/2008 en 2008/2009. In beide seizoenen scoorde hij 28 keer, met dien verstande dat hij dat in het eerste seizoen in de derde klasse deed en in het tweede seizoen in de tweede klasse. In 2014 stopte hij, maar eind vorig seizoen is hij weer begonnen.

Zie ook de Zeeuwse topscorerslijst aller tijden op pzc.nl