Volledig scherm
© Thinkstock

De teksten in het programmaboekje van VV Arnemuiden zetten bezoekers van Hoek dit weekend voor schut

ARNEMUIDEN - De man die bij VV Arnemuiden de teksten in het programmaboekje verzorgt, was er afgelopen week eens goed voor gaan zitten. Met ‘Sportvrienden. Hartelijk welkom bij de bekerwedstrijd Arnemuiden- HSV Hoek, een duel uit de 2e ronde’, begon het nog netjes. Daarna werden de bezoekers voor schut gezet met scherpe teksten.

Een greep uit het voorwoord: ‘Al meer dan 3 decennia is Hoek top van Zeeland. Belangrijkste reden van dat succes zijn de financiën. Door veel sponsors is men in staat en bereid spelers van andere clubs te benaderen en aan te trekken. Men heeft dat goed voor elkaar al is de room er wel af de laatste jaren. (...) In de huidige hoofdklasse zijn er nauwelijks nog teams van enige naam te bespeuren’.

Om te vervolgen met: ‘Zelf spelers opleiden, daar moet men bij de HSV Hoek niet voor zijn. (...) Dat doen andere lagere clubs wel. Zo werkt dat op dat nivo!’ Om in het vervolg van de tekst ook nog een paar steekjes uit te delen.

Art van der Staal, voorzitter van Hoek, las het voorwoord pas kort voor het bekerduel. Tijdens de rust besloot het bestuur van de club om niet meer naar de bestuurskamer van Arnemuiden te gaan. „Zo ga je niet met een bezoekende club om”, zei Van der Staal, voordat hij Hoek na rust uit zag lopen naar een 0-4-zege. „We halen zelf wel even onze koffie.”