De Rijke schiet tiental Vlissingen langs stug Hontenisse

videoKLOOSTERZANDE - VC Vlissingen verzekerde zich in Kloosterzande van een plaats in de derde ronde om de districtsbeker. De formatie van Kevin Hollander trof een stug Hontenisse, dat met opgeheven hoofd het bekertoernooi verliet en uiteindelijk met 0-2 verloor.

Vierdeklasser Hontenisse overtrof zichzelf tegen VC Vlissingen, speelde één van de betere wedstrijden van het seizoen en hield lang stand. Het verschil van drie klassen was in de eerste helft nauwelijks merkbaar. Vlissingen was meer aan de bal, maar het sterk verjongde Hontenisse speelde heel compact en gaf weinig ruimte weg. Bovendien kwam de thuisploeg er via de flanken met de snelle buitenspelers Tijn de Pooter en Stijn de Kock er een paar keer goed uit. In de slotfase van de eerste helft sloeg Vlissingen een eerste keer doeltreffend toe. Een vloeiende aanval kwam in het strafschopgebied voor de voeten van Thomas de Rijke, die fraai binnen schoot: 0-1.

Direct rood

Na een kwartier in de tweede helft kwam Vlissingen met tien man te staan, toen Saïd Bouzambou direct rood kreeg. Aan het spelbeeld veranderde dat niet veel. Sterker zelfs: Vlissingen werd dominanter, kwam zelf niet in de problemen en verdubbelde een klein kwartier voor het einde de marge. Thomas de Rijke schoot de eersteklasser definitief buiten schot van de thuisploeg. Hij krulde de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de bovenhoek.

Volledig scherm
Thomas de Rijke opent de score voor Vlissingen, Hontenisse-verdediger Remy van de Abeele (links) komt te laat. © Camile Schelstraete