Volledig scherm
Erwin Pouwelse maakte drie doelpunten namens De Noormannen tegen Domburg. Twee keer deed hij dat uit een strafschop. © lex de meester

De Noormannen bekert verder na derby vol strafschoppen

DOMBURG - Zaterdag-vierdeklasser Domburg slaagde er donderdagavond niet in de bekervloek te verbreken. Na zeker tien jaar zonder thuiszege ging het voor eigen publiek ook mis in de derby tegen aartsrivaal De Noormannen: 1-6.

De Walcherse dorpenstrijd leverde genoeg spektakel op. Zo vielen er zeven doelpunten, waarvan liefst vier uit een strafschop, en was er een rode kaart voor Martijn Minderhout van Domburg. Hij maakte ook de enige treffer namens de thuisploeg uit de kustplaats.

Hoewel De Noormannen zes keer raak schoot, duurde het een tijd voordat de Westkapellenaren de eerste treffer lieten aantekenen. De eerste grote kansen waren voor Domburg, maar in de 32ste minuut maakte Marlo Janisse er dan toch 0-1 van.

Vijf minuten voor rust verdubbelde De Noormannen de score. Uit de eerste strafschop van de avond maakte Erwin Pouwelse zijn eerste treffer van de avond. De sterkhouder van de Westkapelse ploeg voerde zijn productie in de tweede helft namelijk nog verder op.

Eerst maakte Minderhout er uit een strafschop 1-2 van. Even later veroorzaakte hij zelf een strafschop én kreeg hij voor die overtreding een rode kaart. Het leverde de bezoekers de 1-4 van Marlo Janisse op. Dylan Maljers had tussendoor nog voor de 1-3 gezorgd.

Het slotakkoord was voor Pouwelse, die nog twee keer toesloeg. Eén keer deed hij dat vanaf de stip. Door de ruime derby-zege weet De Noormannen zich zeker van een plek in de volgende ronde. Corn Boys - dat eerder al werd verslagen - en Domburg zijn uitgeschakeld.

Domburg-De Noormannen 1-6 (0-2). Marlo Janisse 0-1, Erwin Pouwelse 0-2 (strafschop), Martijn Minderhout 1-2 (strafschop), Dylan Maljers 1-3, Marlo Janisse 1-4 (strafschop), Erwin Pouwelse 1-5 (strafschop), Erwin Pouwelse 1-6. Rode kaart: Martijn Minderhout (Domburg).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek kan in Friesland plek in de play-offs veiligstellen

    Hoek kan in Friesland plek in de play-offs veiligstel­len

    HOEK – Hugo Vandenheede is in het verleden wel al eens op vakantie geweest in Friesland, maar hij speelde er als voetballer of trainer nog nooit een wedstrijd. Ver van huis kan hij zaterdagmiddag met zijn ploeg de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. Bij een overwinning op ONS Sneek is Hoek winnaar van de tweede-periodetitel en plaatst het zich voor de play-offs om promotie naar de tweede divisie. ,,We weten wat de opdracht is’’, zegt de Belgische trainer.