Volledig scherm
Erwin Pouwelse maakte drie doelpunten namens De Noormannen tegen Domburg. Twee keer deed hij dat uit een strafschop. © lex de meester

De Noormannen bekert verder na derby vol strafschoppen

DOMBURG - Zaterdag-vierdeklasser Domburg slaagde er donderdagavond niet in de bekervloek te verbreken. Na zeker tien jaar zonder thuiszege ging het voor eigen publiek ook mis in de derby tegen aartsrivaal De Noormannen: 1-6.

De Walcherse dorpenstrijd leverde genoeg spektakel op. Zo vielen er zeven doelpunten, waarvan liefst vier uit een strafschop, en was er een rode kaart voor Martijn Minderhout van Domburg. Hij maakte ook de enige treffer namens de thuisploeg uit de kustplaats.

Hoewel De Noormannen zes keer raak schoot, duurde het een tijd voordat de Westkapellenaren de eerste treffer lieten aantekenen. De eerste grote kansen waren voor Domburg, maar in de 32ste minuut maakte Marlo Janisse er dan toch 0-1 van.

Vijf minuten voor rust verdubbelde De Noormannen de score. Uit de eerste strafschop van de avond maakte Erwin Pouwelse zijn eerste treffer van de avond. De sterkhouder van de Westkapelse ploeg voerde zijn productie in de tweede helft namelijk nog verder op.

Eerst maakte Minderhout er uit een strafschop 1-2 van. Even later veroorzaakte hij zelf een strafschop én kreeg hij voor die overtreding een rode kaart. Het leverde de bezoekers de 1-4 van Marlo Janisse op. Dylan Maljers had tussendoor nog voor de 1-3 gezorgd.

Het slotakkoord was voor Pouwelse, die nog twee keer toesloeg. Eén keer deed hij dat vanaf de stip. Door de ruime derby-zege weet De Noormannen zich zeker van een plek in de volgende ronde. Corn Boys - dat eerder al werd verslagen - en Domburg zijn uitgeschakeld.

Domburg-De Noormannen 1-6 (0-2). Marlo Janisse 0-1, Erwin Pouwelse 0-2 (strafschop), Martijn Minderhout 1-2 (strafschop), Dylan Maljers 1-3, Marlo Janisse 1-4 (strafschop), Erwin Pouwelse 1-5 (strafschop), Erwin Pouwelse 1-6. Rode kaart: Martijn Minderhout (Domburg).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bart Corstanje is nu de grote baas
    PREMIUM

    Bart Corstanje is nu de grote baas

    BRESKENS - Soms moet je als trainer even tot tien tellen. Dat doet Bart Corstanje dan ook halverwege de tweede helft van het duel met Steen, als hij een vervanger voor de geblesseerd geraakte Tim van Hasselt in wil brengen. Veron Schram is klaar om binnen de lijnen te komen, er is alleen één probleempje: zijn shirt blijkt nog in de kleedkamer te liggen… De invaller rent er snel om, valt iets later dan gepland in en kort daarna beslist Breskens het eerste competitieduel, dat uiteindelijk met 3-0 wordt gewonnen.