Volledig scherm
Jeremy de Nooijer heeft een contract getekend bij Al-Shamal in Qatar. © Al-Shamal SC

De Nooijer kiest voor avontuur bij Al-Shamal in Qatar

VLISSINGEN - Jeremy de Nooijer heeft enkele weken nadat hij zijn contract bij FK Suduva Marijampole in Litouwen heeft laten ontbinden, een nieuwe club gevonden. De middenvelder uit Vlissingen, die international is voor Curaçao, heeft een éénjarig contract bij Al-Shamal SC in Qatar getekend, met een optie voor nog een extra jaar.

Al-Shamal komt in Qatar uit op het tweede niveau en hoopt op korte termijn naar de hoogste divisie te promoveren. Bij de club uit het land waar in 2022 het WK voetbal wordt georganiseerd, stonden de broers Frank en Ronald de Boer in het verleden ook onder contract. Voor Jeremy de Nooijer is het zijn vierde buitenlandse werkgever.

De 27-jarige middenvelder debuteerde in december 2012 in het eerste elftal van Sparta, de club waar zijn vader Dennis en oom Gérard ook hun doorbraak beleefden. Na drie seizoenen vertrok De Nooijer naar het Bulgaarse Levski Sofia, waarna hij in 2017 en 2018 voor Sheriff Tiraspol in Moldavië uitkwam. Begin dit jaar tekende De Nooijer een contract bij  Suduva Marijampole, maar dat liet hij na drie maanden ontbinden. Eind mei reisde hij naar Qatar, waar hij zijn handtekening onder het contract bij Al-Shamal zette. Daar begint hij volgende maand aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement