Volledig scherm
De Meeuwen (links) en Kloetinge zijn de enige twee Zeeuwse clubs die nog in de districtsbeker zitten. De Meeuwen speelt dinsdagavond, Kloetinge volgende week woensdag. © Lex De Meester

De Meeuwen speelt dinsdagavond in de beker tegen Victoria'03

ZOUTELANDE - De voetballers van De Meeuwen kunnen dinsdagavond voor het eerst de laatste zestien halen in de districtsbeker. Op eigen veld is Victoria’03 in de vierde ronde vanaf 20.00 uur de tegenstander.

De Meeuwen stuntte in de laatste wedstrijd voor de winterstop met een 3-0-zege op eersteklasser Nieuw-Lekkerland; in de eerste wedstrijd na de winterstop kan de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse zijn bekeravontuur een vervolg geven.

Tegenstander Victoria’03 is een subtopper in de derde klasse van het zondagvoetbal, waarin ook Terneuzen, HVV’24, Philippine en Steen uitkomen. Vorig seizoen èn vier seizoenen geleden sneuvelde de club uit Oudenbosch in de vierde bekerronde tegen Kloetinge.

Kloetinge is de enige andere Zeeuwse club die momenteel nog vertegenwoordigd is in de districtsbeker. Afgelopen zaterdag strandde ZSC’62 tegen Halsteren zaterdag (4-1), volgende week woensdag (januari) speelt Kloetinge in de vierde ronde tegen Baronie.

  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.