Volledig scherm
De Meeuwen (groen-wit) won zaterdag van de koploper. © Lex De Meester

De Meeuwen sluit week van uitersten af met stunt tegen koploper

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Voor De Meeuwen is het een week van uitersten. Na het verlies van vorige week bij FC Axel en de uitschakeling in de beker tegen Victoria’03 bezorgde de Walcherse ploeg koploper Nieuwenhoorn een 3-2-nederlaag in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal. 

Oostkapelle/Domburg, Serooskerke en Bruse Boys profiteerden van de misstap. Arnemuiden won na een sensationele slotfase met 3-2 van FC Axel, dat net als SSV’65 nul punten overhield aan deze speelronde in de tweede klasse E.

De Meeuwen-Nieuwenhoorn 3-2: Spektakel in Zoutelande waar De Meeuwen koploper Nieuwenhoorn pootje lichtte. Daar zag het na vijf minuten, toen via Melvin Winterberg de 0-1 viel, nog niet naar uit. Yannick van de Woestijne tekende na 24 minuten voor de 1-1, maar vlak voor rust moeste De Meeuwen door een treffer van Christiaan Dabaghian wederom een goal slikken. Na de pauze herstelde de thuisploeg de schade razendsnel want op aangeven van Van de Woestijne maakte Menno de Nooijer in de 46ste minuut de 2-2. Na een prachtige aanval, waarbij Jordan Francke de bal teruglegde en Mike van Schaardenberg scoorde, pakte De Meeuwen de leiding die het vervolgens niet meer uit handen gaf.

Arnemuiden-FC Axel 3-2: FC Axel startte prima aan het duel want na twee minuten zorgde Michael Christina al voor de 0-1. Arnemuiden kreeg de nodige kansen, keeper Niels Meesen bleek een sta in de weg en tegen alle logica in kwamen de bezoekers via Urmelon Martis daarna ook nog aan de 0-2. Na een fout op Celino Davidse kreeg Arnemuiden in de 54ste minuut een penalty, waaruit Collin van Koeveringe de 1-2 scoorde. Na de goal ontstond er een schermutseling waarbij keeper Meesen direct rood kreeg. Met elf tegen tien ging Arnemuiden op jacht naar goals. Die kwamen er pas in blessuretijd, nadat de ploeg al paal en lat geraakt had. Eerst maakte Maurice Elenbaas uit een scrimmage de 2-2 en een minuut later dompelde Davidse met de 3-2 FC Axel in rouw.

DBGC-SSV’65 2-1: In een spannend duel was SSV’65 voetballend gezien de betere ploeg, maar stond het op het einde met lege handen. Vier minuten voor rust kopte Bas Mackloet uit een corner DBGC naar de 1-0. SSV’65 kwam in de 75ste minuut via Erwin van der Linden aan de verdiende gelijkmaker en leek in elk geval een resultaat te gaan boeken. Een verdedigingsfout aan Goese kant leidde echter in de 83ste minuut de nederlaag in. Jeroen Sep onderschepte de bal en schoot de ploeg uit Oude Tonge naar de driepunter.

’s-Heer Arendskerke-Serooskerke 0-2: Het voetbal was van beide kanten niet best en Serooskerke pakte de door de thuisploeg aangereikte cadeautjes gretig uit. Na een overtreding op Aron Wattel kregen de bezoekers in de negende minuut een strafschop die door Alex Jobse verzilverd werd: 0-1. Daarna vielen er over en weer nauwelijks kansen te noteren, al voorkwam keeper Eljo Dooge in de achttiende minuut nog wel de 0-2. Een eigen goal van Jeroen van Iwaarden, die een inzet van Tiemen Suijk achter zijn eigen keeper werkte, betekende in de 51ste minuut alsnog de 0-2. Daarna kreeg Seroos nog een strafschop, maar Dooge stopt dit keer de inzet van Jobse. Daarna raakte Seroos nog de paal en miste Dejan Goedegebure nog een kans op de 1-2.

Oostkapelle/Domburg-MZC’11 4-1: Een gehavende thuisploeg, dat een aantal spelers miste wegens blessures, kwam na vier minuten al op 1-0. Op aangeven van Jidde Rotte scoorde Wouter Verduijn. Rotte was in de 36ste minuut ook de aangever van de 2-0, die met het hoofd gescoord werd door Sander de Kam. In de 64ste minuut maakte Bas van der Wel - wederom een assist van Rotte - met een fraaie lob 3-0 van en na een snelle aanval zorgde Remco van Welsum 120 tellen later al voor de 4-0. Sander Backx kopte uit een corner zes minuten voor tijd nog de 4-1 binnen.

Bruse Boys-Yerseke 2-1: Bruse Boys hield drie punten over aan de vissersderby. In de blessuretijd van de eerste helft brak Ingmar Quist namens de thuisploeg de score open. Pas diep in de tweede helft veranderde er wat aan de stand. In de 82ste minuut was het wederom Quist die Bruse Boys aan een treffer hielp. De ploeg van Alexander van Keulen, ex-trainer van Bruse Boys, kwam via Remco van Tiggele in de 87ste minuut nog wel aan de 2-1. De tijd bleek voor Yerseke tekort om nog een punt uit het vuur te slepen.

Hellevoetsluis-Walcheren uitgesteld

  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.