Volledig scherm
Hoek-doelman Jordi de Jonghe hield tegen Zwaluwen voor de vierde keer dit seizoen 'de nul'. © Mitchell Minnaard

De Jonghe houdt Hoek overeind tegen Zwaluwen

VLAARDINGEN - Vier 'clean sheets' en vier gelijke spelen in de hoofdklasse A: dat zijn de statistieken die Hoek na het uitduel met Zwaluwen (0-0) kan overleggen.

Dat Hoek in Vlaardingen überhaupt de rust haalde zonder tegendoelpunten, mocht op het conto geschreven worden van doelman Jordi de Jonghe. De sluitpost trad reddend op bij schoten van Raoul Gillet, Jerry Scholman en Tim Gudde (zoon van Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord en toeschouwer bij het duel in Vlaardingen).

Hoek kwam voor de pauze niet verder dan wat speldenprikjes. Reguillo Vandepitte en Nick de Groote - voor het eerst dit competitieseizoen basisklant- misten het doel met een kopbal en een volley. En hoewel de Zeeuws-Vlamingen na rust wat meer kon controleren, waren de beste kansen ook in de tweede helft voor de thuisploeg.

Gillet en Scholman namen het doel van de bezoekers opnieuw onder vuur, maar vonden beiden wederom De Jonghe op hun weg. Die ranselde de ballen met enkele knappe reddingen uit zijn doel en hield zo voor de vierde keer dit seizoen een 'clean sheet'. Het betekende echter ook alweer het vierde gelijkspel in acht competitiewedstrijden.

Zwaluwen - Hoek 0-0 (0-0).

Opstelling Hoek: De Jonghe; Wilson, Embrechts, Siereveld, Van Renterghem; Martens, Vandepitte, Lagrou (73. Doka); De Groote, Pattinama (86. Zeegers), Clinckemaillie (46. Doesburg).

Scheidsrechter: G.J. Beltman (Rijssen). Gele kaarten: Robin Verhorst (Zwaluwen), Alexander Embrechts (Hoek).

Aantal toeschouwers: 300.

Volledig scherm
Nick de Groote vecht zich in het duel. De Belgische buitenspeler kon Hoek bij zijn eerste competitieduel als basisspeler niet langs Zwaluwen helpen. © Mitchell Minnaard