De Jonge en Van Keulen helpen Kloetinge aan belangrijke zege

Video / EERSTE KLASSE CKLOETINGE – In de eerste klasse C heeft Kloetinge een belangrijke zege geboekt. De Zeeuwse nummer twee was op eigen veld heer en meester tegen nummer drie LRC Leerdam, met een verdiende 2-0-overwinning als eindresultaat.

Binnen vijf minuten kreeg Kloetinge al een serieuze kans. Jeroen de Jonge kreeg de bal bij Daan Esser, die Xander van der Poel in stelling bracht. Zijn poging strandde echter in de handen van de doelman. Twintig minuten later was het aan de andere kant bijna raak. Klaas van Hecke werkte de bal uit een corner tegen de eigen lat. Ook LRC maakte niet veel later bijna een eigen goal, maar de paal redde de bezoekers.

Kloetinge deed er alles aan met een voorsprong de rust in te gaan. Maar de bal wilde er niet in. Een voorzet van Van der Poel viel bijna ineens binnen en een voorzet van Huib van Hecke kon maar net op tijd worden verwerkt door LRC. Van der Poel en Daan Esser waren daarna ook nog dicht bij een treffer, maar zij konden niet voorkomen dat beide ploegen met een 0-0-tussenstand de kleedkamers opzochten.

Volledig scherm
Jeroen de Jonge maakt de 1-0 namens Kloetinge in de topper tegen LRC Leerdam. © Ron Quinten

Na de pauze werd de ban wel gebroken. Eerst liet Arvin van Soest een enorme kans onbenut namens LRC, maar daarna sloeg Kloetinge toe. Uit een uitstekende vrije trap van Marijn Wijkhuijs kopte Jeroen de Jonge in de 58ste minuut de 1-0 binnen. Ook na de openingstreffer bleef de thuisploeg de bovenliggende ploeg. De Jonge was een kwartier voor tijd dicht bij zijn tweede van de middag, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Rode kaart

Kloetinge kwam nauwelijks nog in gevaar. LRC was onmachtig en moest kort voor tijd zelfs met tien man verder, na een rode kaart voor Bauke Bakker. Hij haalde de doorgebroken Van der Poel neer en kon alvast gaan douchen. Met een man meer gooide Kloetinge de wedstrijd meteen in het slot. Luuk van Vossen bracht Valentijn van Keulen in stelling en hij verdubbelde de marge: 2-0. Daarmee herstelde Kloetinge zich na het eerste puntenverlies. Een week eerder werd het 1-1 bij Papendrecht.