Volledig scherm
Dauwendaele (hier in het groen) en Kruiningen moeten de nacompetitie in. © Ernesta Verburg

Dauwendaele en Kruiningen kunnen nacompetitie niet meer ontlopen

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A waren alle beslissingen voor de laatste speelronde, op het kampioenschap en de verdeling van plek twaalf en dertien na, al gevallen. ‘s-Heer Arendskerke werd zaterdag kampioen door een 3-0-zege op GPC Vlissingen. De enig overgebleven concurrent, Luctor Heinkenszand, won met 4-0 van FC Dauwendaele. 

Die laatste ploeg moet net als Kruiningen de nacompetitie in, waarin een langer verblijf in de derde klasse veiliggesteld moet gaan worden. Zaamslag, Luctor Heinkenszand en Walcheren gaan daarentegen strijden om promotie naar de tweede klasse.

Luctor Heinkenszand-FC Dauwendaele 4-0: ,,Het was een gemakkelijk pot. We hebben onze plicht gedaan, maar er zat weinig spanning in de wedstrijd’’, sprak Luctor Heinkenszand-speler Tom Blomaard na de overwinning. De wedstrijd werd gekenmerkt door éénrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. In de eerste helft scoorde Rutger van Rossum twee keer. Na de pauze vijzelde Martijn Simonse met twee goals zijn seizoenstotaal op tot 37 treffers.

Bevelanders-RCS 1-2: Voor beide teams stond er naast de eer niks meer op het spel. Bij rust leidde Bevelanders nog tegen RCS. Uit een voorzet van Jim Strating zorgde Niels Versluijs voor de 1-0. In de tweede helft bleek RCS vooral doeltreffender dan de ploeg uit Kamperland. De afscheidswedstrijd van trainer John Bentschap Knook leverde RCS toch nog drie punten op. Eerst zorgde Yordi Nijland voor de Souburgse voorsprong en daarna tekende Nijland ook voor de 1-2.

Kruiningen-Veere 1-0: Kruiningen boekte een verdiende overwinning. In de zeventiende minuut kopte Wesley Kuiper de bal over de uitkomende Veere-doelman Alex Bakker in het doel. Kruiningen kreeg daarna via Steffan van Houte - bal op de paal - en Stef Dane kansen, maar keeper Bakker bleek een paar keer een sta-in-de-weg. In de tweede helft kreeg Veere een paar mogelijkheden, maar goals leverde dat de ploeg van scheidend trainer Joachim Cornelisse niet meer op.

VCK-Zaamslag 2-1: VCK was voor rust de betere ploeg. In de 22ste minuut schoot Robin van Eenennaam op prachtige wijze een bal in de kruising. De tweede helft verliep rommelig. Na ongeveer een uur was het Sven Wisse die ook al voor een hele fraaie treffer zorgde. Ook hij trof van afstand doel en dat betekende de 2-0. In de 71ste minuut van het duel bracht Wout Hamelink met de 2-1 de spanning terug in de wedstrijd. VCK stond constant onder druk, maar hield stand. VCK eindigt het seizoen als zesde.

VC Vlissingen-Kapelle 1-1: Vlissingen was al rechtstreeks gedegradeerd en Kapelle voetbalde ook ‘om des keizers baard.’ De laatste ploeg eindigt na een toch wel teleurstellend verlopen seizoen als zevende. In het slotduel, dat niet bijster hoogstaand was, vielen beide doelpunten in de eerste helft. Eerst kopte Souliman Abali Kapelle naar de voorsprong. Via Ali Abdulazim kwam Vlissingen daarna langszij.

Walcheren-De Noormannen 2-1: ,,Het ging gelijk op en qua kansen was een gelijkspel misschien wel verdiend geweest’', liet Walcheren-trainer Mick Vujovic los. De eerste helft leverde geen treffers op, maar dat veranderde na rust. Walcheren kreeg een strafschop en Najim Boughmari, die zijn laatste duel speelde voordat hij assistent van Vujovic wordt, mocht de penalty nemen en scoorde. Daarna verzuimde Walcheren door te drukken waardoor Ron de Nooijer op aangeven van Marlo Janisse de 1-1 maakte. Daarna miste Erwin Pouwelse een strafschop voor De Noormannen en schoot Levi Swiers Walcheren in de laatste minuut naar de zege.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement