Volledig scherm
Huseyin Dogan, trainer van het zaterdagteam van Goes. © Johan Van Der Heijden

Dauwendaele en Goes op schot

VLISSINGEN - Dauwendaele haalde zaterdag hard uit in het districtsbekertoernooi. Hoewel de Middelburgse formatie verre van compleet was, werd Sluiskil met 9-2 verslagen. Ook de zaterdagtak van Goes was op schot: 7-3 tegen Hansweertse Boys.

Poule 2-12. ZSC’62-Bevelanders 3-3: Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Door goals van Nicky van de Velde en Michiel Schipper stond het 2-0. Maar na de pauze zag trainer John Tahapary zijn ploeg de voorsprong uit handen geven. ,,Het liep minder bij ons, we verloren te veel duels.’’ Bevelanders profiteerde daarvan en kantelde het duel volledig. Van 2-0 werd het 2-3, via Aykut Akbulut, Bart de Bruine en Justin Remijnse. ,,Maar we hadden zelfs bij rust al voor kunnen staan’’, zei Bevelanders-trainer Renato Dijkstra. Een winnaar kwam er echter niet. Met zijn tweede van de middag voorkwam Van de Velde een nederlaag voor ZSC’62.

Colijnsplaatse Boys-Brouwershaven 4-2: Een doelpuntrijke en alles behalve saaie middag in Colijnsplaat. Uit een strafschop zette Max Jonker de bezoekers op voorsprong, die zijn doelman zag uitblinken met een aantal knappe reddingen. Toch werd het voor rust nog gelijk, door een doelpunt van de jonge Maikel van de Zanden. Na de pauze schoot Raymond Roovers twee keer raak (3-1), maar opnieuw een treffer van Jonker bracht de spanning terug. Het was Van de Zanden die aan alle onzekerheid een einde maakte: 4-2.

Poule 2-15. Zaamslag-WIK’57 3-1: De bezoekers uit Kerkwerve speelden een verdienstelijke wedstrijd, maar een slippertje van Frank de Boer gooide roet in het eten. Hij kreeg bij een 1-1-stand (doelpunten Michiel Leijte en Harmen van de Bok) zijn tweede gele kaart en veroorzaakte daarmee een strafschop, die door Niek Luime werd benut: 2-1. ,,Het gaat goed bij ons, maar een aantal kleinigheden moeten er nog uit. Vandaag heeft Frank zijn leermoment gehad’’, zei WIK’57-trainer Wouter Zwackhalen. Met tien man kon zijn ploeg het Zaamslag niet meer echt lastig maken. Luime maakte er nog 3-1 van.

MZVC-Vogelwaarde 1-1: De eindstand was bij rust al bereikt. Nieck Elderson zette de Zeeuws-Vlaamse bezoekers op een 0-1-voorsprong, waarna Patrick Joossens de thuisploeg langszijbracht. In de tweede helft kreeg vooral MZVC kansen om een voorsprong te pakken. Het ontbrak de Middelburgers echter aan efficiëntie in de afronding. Datzelfde gold ook voor Vogelwaarde. In de negentigste minuut kreeg die ploeg een dot van een kans om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen, maar deze werd om zeep geholpen.

Poule 2-20. IJzendijke-Nieuwland 2-1: Op het kunstgras van Hoek werd Nieuwland door de nederlaag kansloos voor een plaats in de volgende ronde. Eerder in de week verloor de ploeg al met 5-2 van RCS. Voor de pauze werd er niet gescoord, erna zorgden Max Calon en Max Goossen voor een Zeeuws-Vlaamse voorsprong. De tegentreffer van Kyle Möhlmann kreeg in de slotfase geen vervolg.

Poule 2-31 Goes (za)-Hansweertse Boys 7-3: Doelpunten vielen er genoeg in Goes, waar de thuisploeg aan de goede kant van de score bleef. Toch was trainer Huseyin Dogan niet helemaal tevreden. ,,We hadden nog vaker kunnen scoren en ik vind ook dat we de doelpunten te makkelijk weggeven.’’ Atilla Cavus was op schot bij het zaterdagteam van Goes en liet drie treffers aantekenen. Ook Bajram Bajra was belangrijk, met twee treffers. Quincy van Aerde en Flamur Maloku zorgden voor de rest van de productie. Voor Hansweertse Boys scoorden Oussiem Hamoudi (0-1 en 4-3) en Danny Krayenbrink (1-2).

Dauwendaele-Sluiskil 9-2: Hoewel er met duidelijke cijfers werd gewonnen, was Dauwendaele-trainer René de Nooijer niet bijster enthousiast. ,,We hadden er misschien wel vijftien of twintig kunnen maken’’, zei hij na afloop. De oefenmeester miste een stuk of tien vaste krachten en had zijn selectie aangevuld met vier spelers uit het tweede. Jan-Willem van Vooren en André Goedhart hadden het op hun heupen bij de thuisploeg. Beide spelers scoorden drie keer. Levi Tamboer nam twee treffers voor zijn rekening en ook Mike Schrooten was trefzeker. Marshel Sint Jacoba en Kenneth Lijbaart scoorden namens Sluiskil.

Poule 2-34. Noad’67-Duiveland 2-1: Hoewel zijn ploeg had verloren, was Duiveland-trainer Rohan de Geus niet ontevreden met wat zijn ploeg had laten zien. De oefenmeester zag Joran Malipaard voor de 0-1 zorgen namens de Schouwse formatie. Bij rust stond het echter 1-1, omdat Joost de Witte gelijk had gemaakt. Bovendien kreeg Leen IJzelenberg na een dik halfuur zijn tweede gele kaart, waardoor Duiveland met tien man verder moest. Maar ook met een man minder beet de ploeg van De Geus aardig van zich af. Het leverde echter geen punten op, door een doelpunt van Noad’67-speler Frank den Engelsman.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement