Volledig scherm
Krabbendijke werd afgelopen seizoen kampioen in de derde klasse en is ook in de tweede klasse goed aan het seizoen begonnen. © Johan Van Der Heijden

Danny Weber poeiert Krabbendijke langs titelkandidaat

VLISSINGEN - In de tweede klasse klopte promovendus Krabbendijke het uit de eerste klasse gedegradeerde Bruse Boys met 0-1 en dat mocht zeker een verrassing genoemd worden. Alle duels leverden winnaars op. NSVV klopte Nieuwdorp en ook Terneuzense Boys, Arnemuiden, Serooskerke, SSV’65 en Yerseke schreven op de openingsdag van het seizoen drie punten bij.

Bruse Boys-Krabbendijke 0-1: ,,Krabbendijke had een hoog rendement’’, sprak Marco Groeneveld. ,,Wij hadden veel balbezit, Krabbendijke plooide terug en wij kwamen er niet doorheen’’, aldus de Bruse Boys-trainer. Na tien minuten schoot Danny Weber de bal onhoudbaar achter keeper Julian Vane: 0-1. Waar Bruse Boys negen corners kreeg, was Bastiaan van Dijk namens Krabbendijke ook gevaarlijk. Vlak na de pauze raakte Mats Willemse de lat en ook Sander van’t Hof en Ingmar Quist hielpen Bruse Boys niet meer aan de 1-1. Krabbendijke rook in de slotfase ook nog aan de 0-2.

Nieuwdorp-NSVV 1-3: De ploeg uit Numansdorp kwam sterk uit de startblokken, maar verzuimde in het eerste kwartier om het krachtsverschil in goals uit te drukken. Net toen Nieuwdorp iets beter in de wedstrijd kwam zorgde Lorenzo Pengel na een snelle omschakeling alsnog voor de 0-1. Vijf minuten later tekende Kelvin van der Giessen al voor de 0-2. Tien minuten na de pauze gooide Mitchel Louwerens na een vrije trap het duel al in het slot: 0-3. Toch kreeg Nieuwdorp nog de geest. NSVV-doelman Melvin Kruithof redde een aantal maal op kansen, maar moest het antwoord schuldig blijven op een inzet van Janick van As.

Arnemuiden-MZC’11 4-1: Een prima start voor Arnemuiden. Jordy van Koeveringe zorgde voor de 1-0 en uit een voorzet van broer Colin van Koeveringe maakte Joey dos Santos zijn eerste competitiegoal voor Arnemuiden. Op aangeven van Ronaldo Meijer maakte Dos Santos na de pauze direct zijn tweede goal. Bij MZC’11 kreeg Koen Dalebout daarna direct rood na een overtreding op Davy Schroevers. Diezelfde Schroevers bood even later Meijer een niet te missen kans op 4-0. Via Sander Backx kwam het tiental uit Zierikzee nog aan een eretreffer.

Terneuzense Boys-Oostkapelle 5-1: Terneuzense Boys kende letterlijk en figuurlijk een bliksemstart want binnen dertig seconden kwam de ploeg via Miroslav Peric al op 1-0. Peric scoorde daarna ook de 2-0 en via Sander Overbeeke zaten de ‘Boys’ bij rust al op rozen. Na een assist van Sander Versendaal bracht Sjoerd Verhulst Oostkapelle in de 55ste minuut wel terug tot 3-1. Bij de bezoekers liep Robbie de Nooijer tegen twee gele kaarten op en tegen tien man scoorde Terneuzense Boys nog twee keer. Bart van Fraeijenhove (72ste minuut) en Bart Hamelink (81ste minuut) maakten de goals.

FC Axel-Serooskerke 0-3: Een valse start voor de thuisploeg die ver beneden de maat speelde. Serooskerke profiteerde optimaal en de gasten kwamen via Aron Wattel, die na 21 minuten twijfel in de Axelse defensie afstrafte, op 0-1. In de 61ste minuut kwam Seroos via Beaudoin Haeck – die ook al getreuzel afstrafte – op 0-2. Een kwartier voor tijd verloor FC Axel de bal en dat bood Alex Jobse de kans op 0-3. Nick van de Velde was de enige Axel-speler die over het hele duel gezien dicht bij een treffer was.

Yerseke-DBGC 2-1: Na tien minuten kopte Arjen de Koeijer op de lat namens Yerseke en mede daardoor werd er voor rust niet gescoord. Vier minuten na de pauze was het wel raak voor de thuisploeg toen Sylvio Hage van binnen het strafschopgebied raak schoot. DBGC raakte de lat, Hage de paal en in de 81ste minuut kwam DBGC via Tim Mackloet langszij. Een minuut later kopte Jari Christiaanse Yerseke uit een voorzet van Sylvio Hage naar de overwinning. Arjen de Koeijer was na de 1-0 al gewisseld vanwege zijn in de bekercampagne opgelopen blessure.

Tholense Boys-SSV’65 0-1: De thuisploeg was absoluut de betere ploeg, maar SSV’65 stal de overwinning. Zonder Dave den Boef, die tot de winterstop afwezig is, kreeg Tholense Boys via Michael Schot wel twee open doelkansen maar gescoord werd er niet. Na een fout achterin bij de thuisploeg hielp Rick Mulder de ploeg uit Goes na 27 minuten aan de voorsprong. Ook na rust was er druk van Tholense Boys, de ploeg kreeg wat mogelijkheden, maar de zo vurig gewenste – en ook verdiende - gelijkmaker bleef uit. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement