Daan Esser scoort zich naar ongeluksgetal

blogKLOETINGE - Daan Esser stond zaterdag weer ‘s op het scoreformulier bij Kloetinge. Hij zette zijn ploeg in de seizoensouverture tegen Heerjansdam op de uiteindelijk beslissende 2-1-voorsprong. De geschiedenis herhaalde zich een beetje voor de aanvallendste van de twee Essers.

Zes jaar geleden opende Kloetinge de competitie óók bij Heerjansdam. Ook toen won de Zeeuwse ploeg, met 2-4. En ook toen was Daan Esser één van de doelpuntenmakers. De laatste jaren is hij iets minder productief dan eerder in zijn carrière, maar hij staat inmiddels op het respectabele aantal van 60 goals.

Volledig scherm
© RudeStats

Met zijn doelpunt van zaterdag scoorde hij in alweer zijn dertiende seizoen voor Kloetinge. Daarmee evenaarde hij oer-Kloetinge-speler John Kole, die eveneens in dertien seizoenen trefzeker was. De enige die nóg langer scoorde, was Ronald Zuijdwegt die in zeventien seizoenen scoorde voor de club.

Hap

Volledig scherm

Zuijdwegt deed dat zelfs in zeventien opeenvolgende seizoenen. Daan Esser heeft één hap in zijn reeks. Twee seizoenen geleden kwam hij immers een heel seizoen niet tot scoren. Hij had toen een zeer onregelmatig seizoen met invalbeurten, uitvalbeurten en door blessures gemiste duels.

Als hij in dat seizoen wél had gescoord, zou zijn reeks nu op veertien seizoenen op rij met een doelpunt hebben gestaan.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

Volledig scherm
stockpzc rudestats Logo van rubriek RudeStats. © Redactie PZC