Volledig scherm
Daan Esser loopt juichend weg nadat hij heeft gescoord tegen Nieuwenhoorn. © Ron Quinten

Daan Esser scoort weer in jubileumduel

RUDESTATSDaan Esser speelde zaterdag zijn 300ste competitiewedstrijd voor Kloetinge. Geen speler die de afgelopen twintig jaar zo vaak in het groen-witte shirt speelde. Hij kleurde zijn juileumduel in met een doelpunt én een overwinning. En dat lukte hem niet eerder.

In zijn 100ste wedstrijd scoorde hij niet en verloor Kloetinge (0-1 tegen Rijsoord in september 2008). In zijn 200ste wedstrijd scoorde hij wel, maar verloor Kloetinge toch (1-3 tegen Smitshoek in april 2013). Maar zaterdag in nummer 300 combineerde hij tegen Nieuwenhoorn doelpunt en overwinning (1-3).

Daan Esser is onafgebroken aan zijn zestiende seizoen bezig in het eerste elftal van Kloetinge. De doelpunten van de 33-jarige rechtspoot, middenvelder annex aanvaller, leken de afgelopen twee seizoenen opgedroogd (2 goals in 42 duels). Maar dit seizoen heeft hij er vier gemaakt in tien wedstrijden.

Over vier wedstrijden staat ook tweelingbroer Jaap Esser voor een mijlpaalduel. De verdediger speelde zaterdag zijn 246ste wedstrijd. Met zijn tweeën staan ze op kop in het lijstje met spelers die de afgelopen twee decennia de meeste competitieduels voor Kloetinge 1 hebben gespeeld.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement