Volledig scherm
Net zoals hier tegen VVGZ kroonde Daan Esser zich zaterdag tegen Bruse Boys tot matchwinnaar. © Ron Quinten

Daan Esser beslissend in derby met twee gezichten

KLOETINGE - Kloetinge won zaterdagmiddag in de eerste klasse met 1-0 van Bruse Boys in een derby met twee gezichten.

Voor de pauze had Kloetinge de regie, na rust had Bruse Boys de overhand. De Bevelandse thuisclub trok niettemin de drie punten over de streep. Daarmee behaalde de ploeg van trainer Marcel Lourens de derde overwinning op rij en bleef ongeslagen in 2018.

Voor de pauze leek er geen vuiltje aan de lucht voor Kloetinge. Binnen een kwartier had de ploeg via Daan Esser de score geopend. Hij profiteerde optimaal van een miscommunicatie in de Bruse defensie en kopte de openingstreffer binnen.

De tweede goal leek een kwestie van tijd. Vooral Tom de Bonte kwam diverse keren in kansrijke positie. Hij schoot en kopte echter naast, terwijl een week eerder tegen Heerjansdam alles wat hij aanraakte in goud veranderde (hij scoorde vier keer).

Kloetinge stuitte voor rust ook een aantal keren op de uitstekende reflexen van de Bruse goalie Ti-Jay Bins. Eén van de weinige gevaarlijke momenten van Bruse Boys was halverwege een bal voorlangs. Maar Bruse Boys deed in de eerste 45 minuten eigenlijk niet mee.

Na de pauze was het totaal anders. De Bruse felheid spatte ervan af. Het opstootje tussen Marco Ketting (Bruse Boys) en jonkie Valentijn van Keulen (Kloetinge) pookte het vuurtje op. De ploeg van trainer Marco Groeneveld vocht zich zo terug in de wedstrijd.

Sander van ’t Hof kopte op de lat, Yarick Dorst kon het laatste stapje richting doel net niet zetten en Kloetinge kon doelman Mitchell Braafhart danken voor zijn kordate optredens bij diverse pogingen. Alleen Van Keulen was in de counter nog dicht bij een Kloetingse goal.

Een klein kwartier voor het einde moest scheidsrechter Van den Helder het duel staken. Eén van zijn assistent-scheidsrechters raakte geblesseerd en er moest vervanging gezocht worden. Na enkele minuten kon het duel hervat worden en speelde Kloetinge het duel vrij solide uit.

In de slotminuut sloeg de schrik de ploeg nog om het lijf. Perry Potappel trof doel, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel van Dennis Hoep. Meteen daarop klonk het laatste fluitsignaal van een boeiende derby waarna Kloetinge bovenin blijft meedraaien en Bruse Boys laatste blijft.

Kloetinge-Bruse Boys 1-0 (1-0). 13. Daan Esser 1-0. Scheidsrechter: B.B. van den Helder. Gele kaart: Valentijn van Keulen, Daan Esser (Kloetinge), Marco Ketting, Wesley den Hollander (Bruse Boys). Bijzonderheden: een kwartier voor tijd werd de wedstrijd een kwartier gestaakt wegens een blessure van één van de assistent-scheidsrechters.

Kloetinge: Mitchell Braafhart; Tom Wuyts, Jaap Esser, Jeroen de Jonge, Timo Jansen; Valentijn van Keulen (77. Roy Mulder), Remco van Tiggele, Xander van der Poel, Thijs van den Dries, Daan Esser, Tom de Bonte (83. Can Ozgan).

Bruse Boys: Ti-Jay Bins, Marco Ketting, Martijn Lindhout, Johan Vroegindeweij, Koen van den Berge, Michel Maaskant, Perry Potappel, Yarick Dorst, Dennis Hoep), Sander van 't Hof, Wesley den Hollander.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement