Volledig scherm
© PZC

Corn Boys op koers voor erfenis Terhole

RUDESTATSSluiskil heeft een belangrijke stap gezet om geen laatste te worden in de kelderklasse. De ploeg won tegen Corn Boys het duel van de laatste twee nul-teams in het Zeeuwse voetbal (4-1). De erfenis van Terhole is nog niet verdeeld, maar Corn Boys heeft momenteel de beste papieren.

Volledig scherm
De huidige klassering van Terhole. © www.voetbal.nl

Sinds Terhole in 2007 terugkeerde in het standaardvoetbal was de Zeeuws-Vlaamse dorpsclub steevast een kandidaat voor de rode lantaarn in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal. In de tien seizoenen in deze klasse eindigde Terhole uiteindelijk acht keer als laatste.

In twee van die gevallen haalde de club zelfs geen enkel punt; Corn Boys ligt nog altijd op dat schema. De enige twee keren dat Terhole géén laatste werd in 5A, eindigde de club als voorlaatste (achter Volharding) en als twee-na-laatste (achter Graauw en Rimboe).

Afgelopen zomer koos Terhole er voor de tweede keer in zijn bestaan voor om de gang naar het reservevoetbal te maken. De vorige keer duurde dat verblijf drie seizoenen (tussen 2004 en 2007). Momenteel staat de club voorlaatste in de reserve zesde klasse met drie punten (door een 5-2-zege op Hontenisse 4).

Zowel Corn Boys als Sluiskil, momenteel de belangrijkste kandidaten voor de opvolging van Terhole, werd nog nooit laatste in de laagste klasse. Groede en SDO’63 zijn de enige twee andere Zeeuws-Vlaamse zondagclubs die al ’s allerlaatste werden. Cadzand en Spui werden het in het zaterdagvoetbal.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement