Volledig scherm
Jonathan Constansia in actie namens Hoek. © Wim Wobbes/Orange Pictures

Constansia bezorgt Hoek drie punten en een week vakantie

DERDE DIVISIE ZATERDAGHEEMSKERK – Een sterke opening was zaterdagmiddag voor Hoek voldoende om de derde overwinning op rij te boeken. Op bezoek bij Odin’59 kreeg de ploeg van Hugo Vandenheede in de beginfase twee grote kansen, die niet aan Sidy Ceesay waren besteed. Jonathan Constansia opende na negen minuten wel de score en plaveide daarmee de weg voor overwinning nummer zeventien van het seizoen (0-1).

Ceesay zal nog wel eens terugdenken aan het duel in Heemskerk, want de spits hielp in de openingsfase twee grote mogelijkheden om zeep. Na drie minuten kreeg Hoek al een strafschop, nadat Fabian Wilson was neergelegd. Bij afwezigheid van Kyle Doesburg én Rik Impens, de vaste strafschoppennemers, mocht Ceesay de penalty nemen. Doelman Barry van Dijk koos de goede hoek en tikte de bal naast. Vier minuten later bediende Wilson aanvaller Ceesay, maar kon hij zijn voet net niet tegen de bal krijgen.

Weet je wat, dacht Constansia daarna, dan doe ik het wel. De middenvelder kreeg de bal op eigen helft aangespeeld, passeerde een paar man en liep dwars door de verdediging van Odin’59 richting het doel. Een schijnbeweging was voldoende om Van Dijk naar de grond te laten gaan, met een stiftballetje rondde Constansia af. soleerde vanaf eigen helft door de verdediging van Odin’59 en verschalkte doelman Barry van Dijk met een stiftballetje (0-1). Thom de Vries kreeg niet veel later de kans om Odin’59 langszij te brengen, maar zijn kopbal van dichtbij ging naast.

Hoek, dat in een 3-5-2-formatie speelde en tijdens de warming-up Thomas van Renterghem met een enkelblessure uit zag vallen, hield daarna de controle. Vlak voor rust moest Odin’59 met tien man verder, na een rode kaart voor doelman Van Dijk. Hij nam de bal ver uit zijn doel slecht aan, Daniel Akindayini leek te ontsnappen en Van Dijk legde hem neer. Waar velen op geel rekenden, trok scheidsrechter Henshuijs een rode kaart.

In de tweede helft probeerde Hoek de bal met een man meer vooral in de ploeg te houden en werd het slechts zelden gevaarlijk. Gianni Tiebosch, terug na een blessure, zette Akindayini nog vrij voor invaller-doelman Mike van Vliet, maar die redde met de voet. Odin’59 gokte vooral op een snelle uitval, maar speelde het een paar keer heel slecht uit. De ploeg kreeg ook nauwelijks grip op Constansia en dat leverde twee spelers van de thuisploeg een gele kaart op. Die kreeg Gert-Jan van Leiden ook.

Odin’59 pompte de bal er in de slotfase nog een paar keer in, kreeg via Jordi Tiktak nog een grote kans, maar scoorde niet. Hoek hield stand en vierde na afloop niet alleen de overwinning. Er klonk gejuich nadat Hugo Vandenheede de selectie had verteld dat ze een week vakantie krijgen, omdat Hoek komend weekend vrij is. De selectie pakt de draad op maandag 29 april weer op. Daarna volgen nog vier competitieduels voor de start van de play-offs om promotie naar de tweede divisie.

Odin’59-Hoek 0-1 (0-1). 9. Jonathan Constansia 0-1. Scheidsrechter: P. Henshuijs (Amsterdam). Rode kaart: 43. Barry van Dijk (Odin’59). Gele kaart: Milo Creemers, Mart Willemse, Jim Hulleman, Nicky Eekhout, Ron Scheffer, Mitchell Bormann (allen Odin’59) en Gert-Jan van Leiden (Hoek). Aantal toeschouwers: 400.

Odin’59: Barry van Dijk; Mart Willemse, Milo Cremers (45. Mike van Vliet), Nicky Eekhout; Mitchel Bormann, Ron Scheffer, Jeffrey Klijbroek, Jim Hulleman, Jordi Tiktak; Nigel Hardenberg (68. Eelke de Graaf) en Thom de Vries (61. Billy Tavares).

Hoek: Vin Vercouteren; Gert-Jan van Leiden, Kim van den Bergh, Karim Bannani; Fabian Wilson, Gianni Tiebosch (90. Jari de Jonge), Jonathan Constansia, Reguillo Vandepitte, Marijn Wijkhuijs; Daniel Akindayini en Sidy Ceesay (70. Sven Mbikulu).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
    PREMIUM

    Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

    BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.