Volledig scherm
Chris Seghers (links) scoorde zondag namens Clinge. © Camile Schelstraete

Clinge wacht spannende slotdag na zege bij MOC'17

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Clinge boekte zondag een belangrijke zege in de derde klasse A. De Zeeuws-Vlamingen wonnen met 0-2 op bezoek bij MOC'17 en daardoor kan de promovendus op de laatste speeldag zelfs nog directe handhaving afdwingen. Het gat met het veilige Schijf is maar één punt.

Terneuzen pakte de tweede plaats af van RBC. De formatie van trainer Eddy van der Hooft versloeg de Roosendaalse formatie met 6-0. HVV'24 bezegelde de degradatie van SAB door die ploeg met 3-0 te verslaan en een gebrek aan effectiviteit brak Philippine op tegen Steenbergen: 1-2.

MOC'17-Clinge 0-2: Binnen tien minuten had Clinge al een voorsprong te pakken. Dion Weemaes streepte de bal in de bovenhoek en kon de scheidsrechter daarna een hand geven. ,,Hij raakte de bal nog even aan, waardoor hij perfect voor mijn voeten kwam’’, aldus de Clinge-speler. Zijn collega's achterin hielden het daarna potdicht. ,,We hebben deze zege echt als collectief over de streep getrokken’’, vond verdediger Edwin van de Voorde. Clinge kreeg de 0-2 bijna in de schoot geworpen. MOC'17 veroorzaakte een strafschop, moest daardoor met tien man verder, maar de penalty ging er niet in. Chris Seghers bepaalde de eindstand daarna alsnog op 0-2. Daardoor zou Clinge zich op de slotdag, in de derby tegen Philippine, nog helemaal in veiligheid kunnen spelen. Is er al contact geweest met de streekgenoot? ,,Nee, wij willen het graag op eigen kracht doen’’, was Van de Voorde duidelijk. ,,En ik denk ook dat we kunnen winnen. We hebben misschien niet de beste spelers, maar zijn wel één van de sterkste collectieven’’, vulde Weemaes aan.

HVV'24-SAB 3-0: ,,Van beide kanten was het niet best’’, vond HVV'24-trainer Pieter Ongena. ,,Zij moesten en wij wilden graag.’’ SAB vocht namelijk voor zijn laatste kans en knalde er vol in. Dat leverde echter niets op. De Hulstenaren sloegen voor rust wel toe. A-junior Bodhi van der Sijpt bepaalde de ruststand op 1-0. Na de pauze kwamen daar nog twee treffers bij, van Jozué Weever en Joëll Bogaert. ,,Na rust hebben we tactisch wat gewijzigd. We zijn van 4-4-2 teruggegaan naar 4-3-3‘’, vertelde Ongena. ,,Zij kozen voor de aanval en gingen met vier man voorop spelen. Wij hebben geprofiteerd van de ruimtes die we kregen.‘’ Door de zege blijft HVV'24 de nummer vier van de derde klasse A. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op nacompetitie om promotie. Een zege op de laatste speeldag, als een bezoek naar Steenbergen op het programma staat, volstaat om concurrent VVR achter zich te laten. Het verschil tussen HVV'24 en VVR is, met de slotronde voor de deur, slechts één punt. 

Terneuzen-RBC 6-0: Een ruime zege, waardoor Terneuzen de tweede plaats op doelsaldo overnam van de ploeg uit Roosendaal. Bij rust was het al 3-0 voor de Zeeuwen, na de pauze kwamen daar nog drie doelpunten bij. Jahrdell Constansia opende de score. Can Kiran en opnieuw Constansia bepaalden de ruststand vervolgens op 3-0. Kiran maakte er na rust nog twee en ook Colin van de Hout droeg zijn steentje bij aan de ruime zege. Hij maakte de 5-0. Trainer Eddy van der Hooft was door het dolle heen. ,,Een hele belangrijke overwinning met het oog op de nacompetitie én een mooie uitslag’’, zei hij. ,,Hoger eindigen kan een gunstigere positie in de nacompetitie opleveren.’’ En die nacompetitie kan de oefenmeester met vertrouwen tegemoet zien. ,,Want we hebben zo veel scorend vermogen.’’ De trainer is aan zijn laatste weken als trainer van Terneuzen bezig. Hij wordt in de zomer opgevolgd door Daan Eikenhout. ,,En ik zei net tegen die jongens: ik vind het toch wel jammer dat het er straks weer op zit.’’

Philippine-Steenbergen 1-2: Trainer John Karelse kon zijn ploeg eigenlijk niets verwijten. ,,Alleen dat we te weinig doelpunten maakten’’, zei de eindverantwoordelijke van Philippine. Want voetballend waren de Zeeuws-Vlamingen misschien wel beter dan de Brabanders, maar de bal wilde er niet in. ,,Wij hadden een aantal kansen, maar scoorden niet. Zij kregen een halve mogelijkheid en die viel erin.’’ Halverwege stond het 0-1. Yannick Vanhijfte maakte kort na de pauze gelijk, maar de bezoekers wonnen uiteindelijk met 1-2. Voetbal is niet altijd eerlijk, dat werd zondagmiddag in Philippine maar weer eens duidelijk. ,,Steenbergen was gewoon effectiever. Ze kregen drie kansen en maakten twee goals. Maar ik vind dat wij prima gevoetbald hebben’’, aldus Karelse. Zondag zit de trainer voor het laatst op de bank bij Philippine, dat dan op bezoek gaat bij Clinge. Waar die ploeg nog vecht om in veiligheid te komen, staat voor Philippine dan alleen de eer op het spel in de derby. Karelse en zijn mannen spelen nergens meer voor. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement