Volledig scherm
Sinan Coban (midden) maakte zondag een hattrick voor HVV'24. © Peter Nicolai

Clinge bekert door na doelpuntloos gelijkspel bij derdeklasser

VLISSINGEN - Hulsterloo, Philippine en Clinge plaatsten zich zondag als poulewinnaar voor de volgende ronde van de districtsbeker. Hulsterloo (4-2 tegen Sluiskil) en Philippine (8-0 bij Aardenburg) deden dat met een overwinning. Clinge had genoeg aan een punt in het uitduel bij derdeklasser MOC’17 (0-0). Bij Graauw-HVV'24 (0-4) stond behalve de eer niets meer op het spel.

Groep 2-02. Hulsterloo-Sluiskil 4-2: Via de derde overwinning op rij pakte Hulsterloo de winst in deze groep. ,,Het moet al een jaar of veertien geleden zijn dat dit is gebeurd‘’, zo was het nuchtere commentaar van Stefano de Vos na afloop. Voor rust was er niets aan de hand en liep de thuisploeg uit naar 3-0 via een hattrick van Willem Cleys. Sluiskil kwam na rust sterk opzetten en bracht met twee treffers de spanning volledig terug (3-2). Het was aanwinst Dave Taylors die met de 4-2 aan alle twijfels een einde maakte.

Groep 2-12. Graauw-HVV'24 0-4: De thuisploeg hield ruim een uur stand tegen het twee klassen hoger spelende HVV’24. Na een uur brak Sinan Coban de ban door de 0-1 aan te tekenen. Hierna liepen de bezoekers binnen korte tijd uit naar 0-3 via treffers van Lucas Courtin en opnieuw Sinan Coban. De laatste bracht in de slotfase een hattrick op zijn naam door de eindstand op 0-4 te bepalen. De Hulstenaren eindigden door deze eerste overwinning in de bekerstrijd als tweede in de poule, achter Breskens.

Groep 2-71. MOC'17-Clinge 0-0: Na afloop gaf trainer Mario Vermeirssen aan dat zowel hij als zijn spelers blij waren dat het doelpuntloze gelijkspel Clinge een ronde verder bracht. ,,We wilden graag verder komen, ook omdat we voor de competitie maar twintig wedstrijden moeten spelen.‘’ Beide ploegen gingen zondag vol voor de winst waarbij Thomas Leegwater namens een vlijmscherp counterend Clinge verzuimde in de beginfase te scoren. Na de thee leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de bezoekers, maar in de slotminuten voorkwam de lat nog de 1-0 en daarmee uitschakeling.

Groep 2-76. Aardenburg-Philippine 0-8: Een afgetekende zege voor de derdeklasser, al duurde het tot halverwege de eerste helft voordat Jos Westerhout de score opende: 0-1. Twee minuten later stond de 0-2 op het bord, waarna Rosario Taalman de stand halverwege op 0-3 bepaalde. Na de thee had Sebastiaan de Meijer maar twee minuten nodig om de stand naar 0-4 te tillen. Via Jos Westerhout, Sebastiaan de Meijer en invaller Roland van de Wege werd het 0-7. In de slotminuut sloot Jos Westerhout, die de score ook had geopend, met zijn derde treffer het duel in stijl af: 0-8.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen
    PREMIUM

    Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen

    RIJSSEN - Een uur volwassen, solide en effectief. Een halfuur onsamenhangend, niet scherp genoeg, kansen missend bij de vleet en naïef. Zo kon het duel dat Hoek zaterdag in Rijssen tegen Excelsior’31 speelde kort en bondig worden samengevat. Dankzij dat sterke eerste uur stond de ploeg van Lieven Gevaert op een comfortabel lijkende voorsprong (0-3), maar ruim dertig enerverende minuten later koesterden ze bij Hoek de benauwde 2-3-overwinning.