Volledig scherm
© PZC

Can Özgan kruipt voorzichtig naar Steve Schalkwijk toe

TOPSCORERSVLISSINGEN - Steve Schalkwijk had een vrij weekendje met Goes en zijn koppositie in het PZC-topscorersklassement kwam niet in gevaar.

Can Özgan pikte zijn doelpuntje zaterdag weer mee bij Patrijzen, maar het leverde geen punten op (3-1-nederlaag tegen RCS). Özgan heeft inmiddels al dertien keer gescoord, waarmee hij nu in zijn eentje de eerste achtervolger is van Schalkwijk. Het verschil tussen beiden is 2,5 punten.

Özgan heeft in negen verschillende wedstrijden gescoord voor Patrijzen. Hij bleef alleen tegen Kapelle droog staan (2-0-verlies in oktober) en tegen Lewedorpse Boys kwam hij voige maand door een schorsing niet in actie.

Er lopen momenteel geen andere spelers op de Zeeuwse velden rond die in negen wedstrijden hebben gescoord. Maarten Hazelaar (Oostkapelle/Domburg), Kevin van Iersel (Nieuwdorp), Koen van Os (Colijnsplaatse Boys) en Schalkwijk hebben allemaal in acht wedstrijden gescoord.

De productiefste speler in Zeeland is nog altijd Jarno van Nieuwenhuize, die voor SKNWK vijftien keer gescoord heeft. Omdat hij zijn goals in de vierde klasse heeft gemaakt, krijgen ze een coëfficiënt van 1 mee.

Dat geldt ook voor goals in de vijfde klasse. In de derde en tweede klasse geldt een coëfficiënt van 1,5 en in de eerste klasse en hoger een coëfficiënt van 2.

  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?