Volledig scherm
Terneuzen (zwart-wit) en De Meeuwen troffen elkaar in 2017 in de finale van het BSC-toernooi. Tijdens de eerste editie ‘nieuwe stijl’ zijn beide ploegen er ook bij. © Johan Van Der Heijden

BSC-toernooi ‘nieuwe stijl’ krijgt vorm; nog maar één plek vrij

NIEUWDORP - De nieuwe opzet van de Borsele Sloepoort Cup krijgt langzaam vorm. De organisatie van het toernooi heeft de poule-indeling inmiddels rond, maar is nog op zoek naar één deelnemer.

Peter de Vos kondigde vorige maand namens de organisatie van het BSC-toernooi aan dat het evenement komende zomer zal veranderen. Er wordt gekozen voor een nieuwe opzet, te vergelijken met de Nations League, een toernooi voor landenteams. Daarin spelen ploegen verdeeld over vier niveau’s, tijdens de 33ste editie van de Borsele Sloepoort Cup in Nieuwdorp zijn dat drie klasses.

De poule voor de A-categorie is inmiddels gevormd. Zondag-hoofdklasser Vlissingen neemt het daarin op tegen zondag-tweedeklasser Zeelandia Middelburg en zaterdag-tweedeklassers Arnemuiden en Oostkapelle. Ook de C-groep is rond. Daarin treffen zaterdag-vierdeklassers MZVC, DwO'15, Patrijzen en de zaterdagtak van Vlissingen elkaar.

Voor het toernooi in de B-categorie hebben zich inmiddels zeven teams aangemeld. Zaterdag-eersteklasser De Meeuwen, zaterdag-tweedeklasser Nieuwdorp, zaterdag-derdeklassers Kapelle, VCK, Walcheren en RCS en zondag-derdeklasser Terneuzen doen sowieso mee. In deze groep is nog één plek vrij. De organisatie zoekt bij voorkeur een ploeg uit de eerste- of tweede klasse of het linkerrtijtje van de derde klasse.

Behalve het grootste gedeelte van het deelnemersveld zijn ook de speeldata bekend. De ploegen in de A-categorie spelen op zaterdag 10 en woensdag 14 augustus wedstrijden van negentig minuten. De B-categorie komt op zaterdag 17 en zaterdag 24 augustus in actie. Verdeeld over twee poules spelen zij op de eerste dag drie wedstrijden van dertig minuten en op de tweede dag twee duels van 45 minuten. Categorie C speelt op dinsdag 20 en zaterdag 24 augustus wedstrijden van de volle negentig minuten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement