Volledig scherm
Terneuzen (zwart-wit) en De Meeuwen troffen elkaar in 2017 in de finale van het BSC-toernooi. Tijdens de eerste editie ‘nieuwe stijl’ zijn beide ploegen er ook bij. © Johan Van Der Heijden

BSC-toernooi ‘nieuwe stijl’ krijgt vorm; nog maar één plek vrij

NIEUWDORP - De nieuwe opzet van de Borsele Sloepoort Cup krijgt langzaam vorm. De organisatie van het toernooi heeft de poule-indeling inmiddels rond, maar is nog op zoek naar één deelnemer.

Peter de Vos kondigde vorige maand namens de organisatie van het BSC-toernooi aan dat het evenement komende zomer zal veranderen. Er wordt gekozen voor een nieuwe opzet, te vergelijken met de Nations League, een toernooi voor landenteams. Daarin spelen ploegen verdeeld over vier niveau’s, tijdens de 33ste editie van de Borsele Sloepoort Cup in Nieuwdorp zijn dat drie klasses.

De poule voor de A-categorie is inmiddels gevormd. Zondag-hoofdklasser Vlissingen neemt het daarin op tegen zondag-tweedeklasser Zeelandia Middelburg en zaterdag-tweedeklassers Arnemuiden en Oostkapelle. Ook de C-groep is rond. Daarin treffen zaterdag-vierdeklassers MZVC, DwO'15, Patrijzen en de zaterdagtak van Vlissingen elkaar.

Voor het toernooi in de B-categorie hebben zich inmiddels zeven teams aangemeld. Zaterdag-eersteklasser De Meeuwen, zaterdag-tweedeklasser Nieuwdorp, zaterdag-derdeklassers Kapelle, VCK, Walcheren en RCS en zondag-derdeklasser Terneuzen doen sowieso mee. In deze groep is nog één plek vrij. De organisatie zoekt bij voorkeur een ploeg uit de eerste- of tweede klasse of het linkerrtijtje van de derde klasse.

Behalve het grootste gedeelte van het deelnemersveld zijn ook de speeldata bekend. De ploegen in de A-categorie spelen op zaterdag 10 en woensdag 14 augustus wedstrijden van negentig minuten. De B-categorie komt op zaterdag 17 en zaterdag 24 augustus in actie. Verdeeld over twee poules spelen zij op de eerste dag drie wedstrijden van dertig minuten en op de tweede dag twee duels van 45 minuten. Categorie C speelt op dinsdag 20 en zaterdag 24 augustus wedstrijden van de volle negentig minuten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 2. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.