Volledig scherm
Twee jaar geleden troffen De Meeuwen (groen) en Terneuzen elkaar in de finale van het BSC-toernooi. Komende zomer spelen beide ploegen in categorie B. © Johan Van Der Heijden

BSC-toernooi heeft deelnemersveld rond met Bredase vervanger voor Walcheren

NIEUWDORP - Het deelnemersveld voor de Borsele Sloepoort Cup is rond. De organisatie kreeg onlangs een afmelding van zaterdag-derdeklasser Walcheren, maar vond een vervanger in Breda.

Jeka heeft zich deze week namelijk aangemeld voor het voorbereidingstoernooi, dat dit jaar voor de 33ste keer op het programma staat. Die ploeg speelt in de tweede klasse E van het zondagvoetbal, net als Zeelandia Middelburg, en koppelt de deelname aan een trainingskamp in Wolphaartsdijk.

Daarmee komt het deelnemersaantal op zestien ploegen, die verdeeld over drie categorieën de strijd om de eerste plaats met elkaar aan gaan. Het BSC-toernooi wordt vanaf dit jaar namelijk volgens een nieuwe opzet afgewerkt, vergelijkbaar met de internationale Nations League. Ploegen treffen op die manier meer tegenstanders van hun eigen niveau.

Deelnemers

Categorie A: Vlissingen (hoofdklasse zondag), Arnemuiden, Oostkapelle (beiden tweede klasse zaterdag) en Zeelandia Middelburg (tweede klasse zondag). 
De poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 10 augustus, de finaledag is op woensdag 14 augustus.

Categorie B: De Meeuwen (eerste klasse zaterdag), Serooskerke, Nieuwdorp (beiden tweede klasse zaterdag), Jeka (tweede klasse zondag), Kapelle, VCK, RCS (allen derde klasse zaterdag) en Terneuzen (derde klasse zondag).
De poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 17 augustus, de finaledag is op zaterdag 24 augustus.

Categorie C: Vlissingen (derde klasse zaterdag), MZVC, DwO'15 en MZVC (allen vierde klasse zaterdag).
De poulewedstrijden worden gespeeld op dinsdag 20 augustus, de finaledag is op zaterdag 24 augustus. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement