Volledig scherm
© Thinkstock

Bruse Boys verliest na curieus moment van Zuidland en moet de nacompetitie in

BRUINISSE - De selectie van Bruse Boys kan nog niet met vakantie. In een onderling duel met concurrent Zuidland ging de ploeg van trainer Leendert Geelhoed met 0-2 onderuit, waardoor de Schouwse ploeg nacompetitie moet spelen om degradatie uit de eerste klasse te voorkomen.

Een cruciaal en bovendien curieus moment in de wedstrijd was de 0-1. Zuidland bracht de bal na een klein uur spelen vanaf de rechterkant het strafschopgebied in, recht op Bruse Boys-keeper Mark Giljam af. De poging leek houdbaar, maar de goalie grabbelde en zag de bal richting goal rollen. In een uiterste poging probeerde hij de bal nog voor de doellijn tegen te houden, wat leek te lukken. Scheidsrechter Hoogdalem liet aanvankelijk zelfs doorspelen, maar keurde de treffer op aanraden van zijn assistent alsnog goed. Terecht, liet Giljam na afloop weten.

Dit was het breekpunt in de wedstrijd. Daarvoor deed Bruse Boys namelijk aardig mee en creëerde het minimaal evenveel kansen als Zuidland. De bezoekers waren qua voetbal wel de bovenliggende partij, maar in de omschakeling kwam de ploeg uit Bruinisse er bij vlagen gevaarlijk uit. Na het openingsdoelpunt was de geest echter uit de ploeg en was Bruse Boys, vooral op mentaal vlak, niet meer in staat zich terug te knokken.

Maar áls het Bruse Boys lukte tot aan de goal van de tegenstander te komen, werd het vaak ook meteen gevaarlijk. Voorzetten van Mats Willemse en Tommy Pronk belandden op het aluminium en pogingen van Domenique van den Berge en Tom Blomaard gingen over en naast. Pas in de 98e minuut kreeg de ploeg het deksel op de neus, toen Nichy Mendes Fortes uit een strafschop de 0-2 binnenscoot.

Bruse Boys heeft nu een week de tijd om zich van de klap tegen Zuidland te herstellen. Komende zaterdag wacht namelijk het eerste treffen in de nacompetitie om degradatie alsnog af te wenden. FC Dauwendaele is dan, in Middelburg, de tegenstander. De dinsdag daarop wordt de return gespeeld in Bruinisse.

Bruse Boys-Zuidland 0-2 (0-0). 58. 0-1 Mark Giljam (eigen doelpunt), 90+8. 0-2 Nichy Mendes Fortes (strafschop). Scheidsrechter: C.A. Van Hoogdalem (Papendrecht). Gele kaart: Rudi van der Bijl (Bruse Boys), Roy van Vugt (Zuidland). Aantal toeschouwers: 250.

Opstelling Bruse Boys: Mark Giljam, Rudi van der Bijl, Olaf Willemse, Michel Maaskant, Marco Ketting (43. Koen van den Berge, 73. Tommy Pronk); Yarick Dorst (68. Ben von Unen), Johan Vroegindeweij, Mats Willemse; Domenique van den Berge, Tom Blomaard, Dylan Adelaar.

Volledig scherm
Bruse Boys en Zuidland betreden het veld voor het cruciale treffen om handhaving in de eerste klasse. © Daniel Vervelde