Volledig scherm
Bruse Boys (paarse shirts) bezorgde Nieuwenhoorn de eerste nederlaag. © Ernesta Verburg

Bruse Boys bezorgt koploper in doelpuntenfestijn eerste tegenslag

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - ,,We staan weer met beide benen op de grond’’, reageerde Nieuwenhoorn-leider Robert Pieren na een verrassend 4-6-verlies tegen Bruse Boys in de tweede klasse E. Bruse Boys bezorgde de koploper het eerste puntenverlies van het seizoen en klom daarmee zelf op naar de gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Oostkapelle/Domburg profiteerde slechts gedeeltelijk, want FC Axel hield de Walcherse ploeg op 1-1. De duels DBGC-Yerseke, Walcheren-Serooskerke en Arnemuiden-Hellevoetsluis kenden dezelfde uitslag. De Meeuwen en SSV’65 wonnen hun thuisduels tegen Arendskerke en MZC’11.

De Meeuwen-’s-Heer Arendskerke 3-1: In een - zoals de kenners bij de thuisploeg het omschreven - niet al te best duel won de minst slechtste. Na een kwartier spelen leidde de eerste kans voor De Meeuwen tot de 1-0 van Maas Boogaard, waarbij Robin Dek de aangever was. In de 42ste was er een handsgeval bij Arendskerke en kreeg de thuisploeg een penalty waaruit Robin Dek scoorde. Via Jordan Francke kreeg De Meeuwen nog voor de pauze een kans op 3-0. Na een foute terugspeelbal bij De Meeuwen bracht Dennis Goedegebure Arendskerke drie minuten na rust terug op 2-1. In de 64ste minuut viel de definitieve beslissing, toen Menno de Nooijer een mistverstand bij de bezoekers afstrafte.

DBGC-Yerseke 1-1: DBGC was erg blij met een punt, want Yerseke verzuimde om de overwinning naar zich toe te trekken. Voor rust werd er in een teleurstellende eerste 45 minuten voetbal niet gescoord. Na de pauze kwam er wat meer vuur in het spel en zette Arjen de Koeijer in de 63ste minuut met een laag schot Yerseke op 0-1. Uit een corner werkte verdediger Bas Mackloet daarna de 1-1 binnen. Vervolgens werd een op het oog zuiver doelpunt van Yerseke afgekeurd door scheidsrechter De Pater, waardoor het open duel in 1-1 eindigde.

Arnemuiden-Hellevoetsluis 1-1: ,,We hebben superhard gewerkt als collectief en we hadden onszelf eigenlijk moeten belonen met de winst’', sprak Arnemuiden-trainer Nick Corré. Zijn ploeg kreeg in de tiende minuut de 0-1 te verwerken. ,,Een fortuinlijke goal, maar wel een schitterende. Die jongen schoot de bal in een keer uit de lucht diagonaal binnen.’' Brian Poelman scoorde namens Hellevoetsluis dat daarna ook nog aan de 0-2 rook. Na rust was Arnemuiden de bovenliggende partij, maar pas in de 87ste minuut viel de 1-1. Maurice Elenbaas werd gevloerd, een strafschop volgde en Colin van Koeveringe scoorde. Daarna leverde een wippertje Jordy van Koeveringe net niet de 2-1 op.

SSV’65-MZC’11 4-2: De eerste 35 minuten kwamen de bezoekers bijna niet aan de bal. Perry Bek opende al na zes minuten de score en via Kaj Walraven kwam SSV’65 na 22 minuten al aan de 2-0. MZC’11, dat voor rust al twee spelers geblesseerd zag uitvallen, kwam in blessuretijd van de eerste helft via Martijn Backx aan de 2-1. Drie minuten na de thee zorgde Backx ook voor de 2-2. SSV’65 herpakte zich en trok in een prima tweede helft door treffers van Bas Biesterbosch en Thomas Mattheijer de zege naar zich toe.

Nieuwenhoorn-Bruse Boys 4-6: Jeffrey Burger scoorde met een lob na zes minuten de 1-0, maar een sterk Bruse Boys herpakte zich. ,,Bruse Boys speelde met veel meer agressie en inzet. Wij werden overrompeld. Het leek wel of gemakzucht de overhand had bij ons’', reageerde Nieuwenhoorn-leider Robert Pieren. Johan Vroegindeweij (strafschop), Sander van’t Hof, Ingmar Quist en Domenique van den Berge scoorden namens Bru. In de tweede helft werden eerst twee goals van Nieuwenhoorn afgekeurd voordat Bru via Van den Berge en Julian van Nieuwenhuijse uitliep naar 1-6. In de laatste tien minuten scoorden Dimitri Gomes Almeida, Melvin Winterberg en Burger nog tegen.

Walcheren-Serooskerke 1-1: ,,Wij hadden de overwinning eigenlijk wel verdiend, want we zijn heer en meester geweest op sportpark Bonedijke’', sprak Walcheren-trainer Anthony Orprecio. Toch was het Serooskerke dat bij rust door een treffer van Aron Wattel in de 33ste minuut met 0-1 leidde. Orprecio: ,,De tweede helft wonnen we veel duels en kregen we de nodige kansen.’' Dat begon al in de 46ste minuut met een kans voor Bart Chermin, maar pas in de 70ste minuut scoorde Luuk van Alphen de 1-1. Daarna ging nog een goede kans voor Van Alphen verloren.

FC Axel-Oostkapelle/Domburg 1-1: Voor FC Axel voelde het punt als een overwinning, al was de Zeeuws-Vlaamse ploeg in blessuretijd nog erg dicht bij een driepunter. De eerste helft ging redelijk gelijk op waarbij Oostkapelle/Domburg de iets betere kansen kreeg. Keeper Bart Monsieur hield FC Axel een paar keer op de been. Na rust kwam FC Axel sterk uit de startblokken, maar scoorde Sven Wisse na een actie van Maarten Hazelaar de 0-1. Invaller Michael Christina schoot in de 80ste minuut van 25 meter de bal over doelman Dion Aerssens en dat betekende de 1-1. Zeven minuten in blessuretijd was FC Axel met een bal op de lat nog dichtbij een grote stunt.